Anunțul făcut de Raluca Turcan! În ce regim se va desfășura școala din toamnă

Publicat: 10/07/2020 | 13:18
Anunțul făcut de Raluca Turcan! În ce regim se va desfășura școala din toamnă

Anunțul făcut de Raluca Turcan! Vicepremierul a dezvăluit în ce regim se va desfășura școala din toamnă.

Școala s-ar putea desfășura în regim hibrid, adică sistemul clasic va fi completat de învățământul online, mai ales în mediul urban. (CITEȘTE ȘI: CAMERA DEPUTAȚILOR A ADOPTAT LEGEA PRIVIND CARANTINA! CONDIȚIILE ÎN CARE VOR FI INTERNAȚI PACIENȚII)

”Ne dorim școala în condiții normale, însă suntem pregătiți și cu măsuri pentru școala în condiții dificile. Avem planuri de măsuri propuse de asociația părinților, de la Ministerul Educației și de la INSP. 

Toate planurile vor fi puse cap la cap și vor urmări – dacă vom ajunge să avem învățământ online, acoperirea învățământului online să fie mai mare – acoperire teritorială și existența de tehnologie, să existe conținut online, calitatea predării mai bună, pregătirea profesorilor pentru această predare, să fie pregătită infrastructura școlară care să permită reducerea numărului de elevi. Este o problemă uriașă în mediul urban, unde e o aglomerare foarte mare. Clasele au în jur de 32, 36 de elevi. Cererea e foarte mare pentru un loc la grădiniță și aici se face o analiză temeinică.

Un sistem hibrid – 50% școală fizică 50% școală online – a apărut ca propunere din partea instituțiilor educaționale, al asociațiilor de părinți, dar un sistem hibrid presupune ca și zonele dezavantajate să fie acoperire cu net, să existe tehnologie și profesorii să știe să predea, copiii să fie sprijiniți de părinți”, a spus Raluca Turcan.

Coronavirus România, 10 iulie

Până astăzi, 10 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 31.381 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.812 au fost externate.

Totodată, 1.847 infectate cu COVID-19 au murit. (CITEȘTE ȘI: DE CE A CRESCUT NUMĂRUL INFECTĂRILOR CU NOUL CORONAVIRUS? NELU TĂTARU ARE EXPLICAȚIA)

În intervalul 09.07.2020 (10:00) – 10.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 13 decese (8 bărbați și 5 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bistrița-Năsăud, Brașov, Dâmbovița, Dolj, Ialomița, București și Tulcea.

Dintre acestea, 1 deces a fost întregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 1 deces la categoria de vârstă 50-59 ani, 4 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 6 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 1 deces la o persoană de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 592 noi cazuri de îmbolnăvire.