Anunțul făcut de viceprimarul Capitalei! Masa de protecție devine obligatorie în Centru Vechi

Autor:
Publicat: 29/07/2020 | 18:44
Anunțul făcut de viceprimarul Capitalei! Masa de protecție devine obligatorie în Centru Vechi

În București numărul de noi cazuri de coronavirus crește considerabil în fiecare zi așa că au fost luate măsuri pentru a preveni răspândirea accelerată a virusului. Astfel, viceprimarul Capitalei a anunțat că masca de protecție va deveni obligatorie în Centrul Vechi.

Decizia de a se introduce obligativitate purtării măștii de protecție în Centru Vechi din București a fost luată deoarece zona prezintă un grad ridicat de infectare. Este o zonă aglomerată, cu un flux mare de oameni care riscă să transmită virusul de la unul altul. (CITEȘTE ȘI: AVALANȘĂ DE AMENZI ÎN CENTRUL VECHI! AU FOST APLICATE SANCȚIUNI DE PESTE 200.000 DE LEI, PENTRU CEI CARE NU RESPECTĂ REGULILE DE PREVENIRE A RĂSPÂNDIRII VIRUSULUI COVID-19)

Anunțul a fost făcut de viceprimarul Capitalei miercuri. El a susținut că va fi introdusă obligativitatea purtării măştilor în zona pietonală din Centrul Vechi.

„O zonă care are un grad de infecţie foarte mare”

Această măsură vizează în special Centru Vechi din cauza fluxului mare de oameni. Mai mult, în ultimul timp, o parte din oamenii care merg să se relaxeze la terasele din Centrul Vechi par că au uitat de amenințarea virusului care a făcut numeroase victime pe tot globul.

Aurelian Bădulescu a specificat faptul că au cerut instituirea acestei măsuri de mai mult timp. (VEZI ȘI: VEI RĂMÂNE UIMIT! CÂȚI LEI CÂȘTIGĂ DIN SALARIU O CHELNERIȚĂ LA O TERASĂ DIN CENTRUL VECHI DIN BUCUREȘTI)

„Noi am cerut ca această măsură să fie instituită de mai mult timp, fiindcă în permanenţă noi am avut în vedere evaluarea riscurilor la nivelul municipiului Bucureşti. Am indicat ca o zonă care are un grad de infecţie foarte mare, având în vedere zona restrânsă şi numărul celor care frecventează această zonă, Centrul Vechi al municipiului Bucureşti”, a declarat, la Digi24, Aurelian Bădulescu.