Anunțul neașteptat făcut de un profesor de fizică de la Universitatatea ”Al. I. Cuza”: ”Fragment de meteorit căzut în Iași!”

Publicat: 24/05/2020 | 10:03
Anunțul neașteptat făcut de un profesor de fizică de la Universitatatea ”Al. I. Cuza”: ”Fragment de meteorit căzut în Iași!”

Silviu Gurlui este profesor de Fizică la Universitatea Al I Cuza din Iași, iar pe pagina sa de  socializare a postat un mesaj suprinzător prin care anunță că a descoperit un fragment de meteorit căzut în județul Iași. 

Această postare a profesorului Silviu Gurlui aduce în atenție și faptul că oamenii din mai multe comune ale județului au spus că au auzit un zgomot foarte puternic, sâmbătă, în jurul prânzului.

“Se pare că avem un nou fragment (de meteorit, etc) căzut în Iași! Vedeți imaginea alăturată! Cu un an în urmă deasupra Iașului un meteorit se dezintegra la mare înălțime și a produs un zgomot puternic pe o rază de cel puțin 80 Km. Astăzi, se pare că s-a întimplat din nou!!!! La ora 13:15 la sud de Iași, s-a resimțit un zgomot puternic, caracteristic unei explozii mari. În perimetrul satului Ipatele, com Ipatele. Casele/clădirile nu ar fi vibrat atât de tare dar pe acoperișul unei case au fost recuperate bucăți de rocă „negricioase, una prezintă irizatii argintii, friabile” – după cum mi-a afirmat prietenul meu, Ciprian Ifteme, cel care le-a recuperat”, scrie profesorul Gurlui pe pagina de Facebook. (CITEȘTE ȘI: NU E BANC! O FARMACIE DIN IAȘI A MONTAT UN SEMAFOR LA INTRARE. CARE E MOTIVUL)

Fragmente de meteorit, căzute în județul Iași

Profesorul Silviu Gurlui: ”Rog populația să menționeze locul și ora…”

În cuprinsul mesajul postat în mediul online, profesorul Gurlui transmite internauților că îi roagă pe cei care au auzit acel zgomot dă transmită ora și locul unde se aflau la momentul respectiv.

Profesorul de fizică dorește să investigheze toate aceste informații, fiindcă primele concluzii transmit că discutăm despre un meteorit.

”Urmează să le preiau și să le investighez. După primele informații, ar rezulta că a fost din nou un meteorit, direcția de cădere ar fi fost Scânteia-Ipatele-Țibănești-Tansa/Voinești. Rog populația să menționeze ora și locul de unde a fost perceput zgomotul ca să reconstitui traiectoria și alte date de interes științific“, a scris pe pagina de socializare Silviu Gurlui, profesor de Fizică la Universitatea Al I Cuza din Iași. (VEZI ȘI AICI: CUM A REUȘIT UN BĂRBAT DIN IAȘI SĂ UMPLE COȘUL DE CUMPĂRĂTURI ÎN PLINĂ CRIZĂ DE CORONAVIRUS: ”DOAR CEI ISTEȚI SUPRAVIEȚUIESC!”)