Anunţul pe care niciun român nu vrea să-l audă! Raed Arafat: “România poate reveni la starea de urgenţă”

Publicat: 14/05/2020 | 07:57
Anunţul pe care niciun român nu vrea să-l audă! Raed Arafat: “România poate reveni la starea de urgenţă”

Raed Arafat, secretar de stat și șef DSU, a făcut un anunț pe care românii, aflați în izolare de mai bine de două luni, nu vor să-l audă. Astfel, Arafat a explicat cum se poate ajunge în situația de a se reveni la starea de urgență, din cauza pandemiei de coronaviruscoro.

CITEȘTE ȘI: NOI REGULI ÎN SPITALE DUPĂ 15 MAI. RAED ARAFAT: ”SFATUL MEU: NU MERGEȚI LA UPU DECÂT DACĂ AVEȚI URGENȚE.”

„Nu exclud nimic, nu pot să exclud aşa ceva. Eu sper să nu ajungem înapoi la astfel de situaţie. Dacă respectăm regulile (nu o să se revină), este în responsabilitatea noastră. Totul depinde de noi. Nu respectăm regulile (după 15 mai), ajungem în situaţia respectivă”, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat a făcut anunțul: este despre amenzi

Raed Arafat susține în continuare ca românii să primească amenzi cât timp va mai dura pandemia de coronavirus. Mai mult, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) chiar vrea sancțiuni mai mari. Vizați sunt cei care nu țin cont de măsurile impuse de autorități în vederea combaterii răspândirii infecțiilor cu COVID-19. (NU RATA: RAED ARAFAT TRAGE UN SEMNAL DE ALARMĂ: ”ATENȚIE, VALUL 2 DE CORONAVIRUS POATE VENI ȘI ÎN VARĂ!”)

Raed Arafat este de părere că persoanele care încalcă regulile trebuie să primească amenzi mai drastice, în așa fel încât “să nu râdă în nas” polițiștilor sau jandarmilor atunci când le încasează.

„Nu sunt pentru amenzile la care lumea să îţi râdă în nas când le dai. Ce înseamnă amendă mare, asta trebuie văzut. Dar, dacă e o amendă la care omul se uită la tine şi îţi spune eh, mai pot să o plătesc de două ori>> şi merge şi continuă să râdă de poliţist sau de jandarm sau de cel de la DSP, înseamnă că amenda nu are efectul ei. Lumea s-a supărat când noi am zis că amenzile sunt importante. În orice societate democratică există amenzi, există coerciţie. Nu există nicio societate care funcţionează fără astfel de sisteme„, a declarat Raed Arafat, la Digi24.