Aparatul-minune de la Muzeul de Geologie, care “citeste” in pietre! Vezi cat te costa sa afli ce ai in pietrele de la rinichi!

Publicat: 30/10/2013 | 00:07

Muzeul National de Geologie ascunde multe comori, iar printre acestea se numara si un difractometru de raze X. Cu ajutorul lui se pot analiza pe langa un spectru larg de roci si pietrele de la rinichi, bila si chiar cele semipretioase.

Dr. Delia Dumitras spune ca pana acum au veit trei persoane cu bilele de la rinichi
Dr. Delia Dumitras spune ca pana acum au veit trei persoane cu bilele de la rinichi

Cu ajutorul acestui aparat, tinerele pot afla daca logodnicii lor sunt sinceri cu ele. Mai exact, ele pot verifica daca diamantul este veritabil! Cu o cerere si o taxa de 1.500 de lei, ele pot analiza “piatra” de pe deget cu ajutorul unui diamantometru si afla daca se lauda la prietene cu un fals. Acest serviciu a fost deja folosit de o domnisoara, care a vrut sa vada daca a fost inselata de logodnic in ceea ce priveste diamantul. Cand a vazut rezultatul tanara a spus: „Doamne, ce fericita sunt! Ma duc acasa sa imi pup sotul!”.

De asemenea, difractometru de raze X nu este folosit numai in scopuri de cercetare, ci poate fi pus la dispozitia bucurestenilor, contra unei taxe, pentru a afla compozitia pietrelor de la rinichi sau bila. Cu rezultatele obtinute poti apoi apela la un medic sau nutritionist pentru a te indruma mai departe.

Aparatul este folosit la verificarea rocilor, dar si a pietrelor de la rinichi sau bila
Aparatul este folosit la verificarea rocilor, dar si a pietrelor de la rinichi sau bila

“Difractometrul a fost folosit de trei persoane. Taxa este de 1.500 de lei”, ne-a spus Dr. Delia-Georgeta Dumitras, de la Muzeul National de Geologie.

aparat

 

Citește și...