Apple a lansat iPhone 5S şi iPhone 5C, care vor înlocui iPhone 5! Cum arată şi ce specificaţii au cele două modele noi

Publicat: 10/09/2013 | 21:19
Apple a lansat iPhone 5S şi iPhone 5C, care vor înlocui iPhone 5! Cum arată şi ce specificaţii au cele două modele noi

Apple a lansat marţi, într-un eveniment organizat la sediul central al companiei din Cupertino, California, noile modele iPhone 5S şi iPhone 5C, care vor înlocui telefonul iPhone 5, relatează Wall Street Journal.

Compania a îmbunătăţit camera foto/video pentru iPhone 5S, care are un senzor cu 15% mai mare decât cel de pe iPhone 5.

Atunci când utilizatorii fac o fotografie, iPhone 5S realizează de fapt mai multe poze şi o alege pe cea mai bună. Apple susţine că fotografiile realizate de noul model sunt comparabile cu cele realizate cu aparatele SLR.

iPhone 5S
iPhone 5S

Totodată, camera iPhone 5S va avea o funcţie de stabilizare automată a imaginilor. În plus, iPhone 5S va putea realiza clipuri în slow-motion, cu 120 de frame-uri pe secundă.

Flash-ul a fost regândit şi el, pentru a îmbunătăţi culorile fotografiilor. IPhone 5S va fi disponibil în culorile negru, alb şi şampanie, o nuanţă de auriu.

iPhone 5S
iPhone 5S

IPhone 5C va avea un ecran de 4 inci, un cip de tipul A6 şi o cameră posterioară, la fel ca iPhone 5. Apple a îmbunătăţit însă camera anterioară, pentru apeluri FaceTime HD.

Varianta de iPhone 5C 16 GB va costa 99 de dolari cu abonament în Statele Unite, cu 100 de dolari mai puţin decât o variantă similară de iPhone 5.

iPhone 5C
iPhone 5C

Telefonul iPhone 5C va fi în culorile verde, gri, zuriu, roz şi galben şi va avea o carcasă de policarbonat. Totodată, Apple va lansa şi huse de silicon pentru acest telefon.

Noua versiune de soft iOS7 a fost prezentată de directorul de proiectare software Craig Federighi, care a spus că lansarea pe piaţă va avea loc pe 18 septembrie.

În total, iOS 7 va avea 200 de noi funcţii, iar între noutăţi se numără şi noi tonuri de apelare.

iPhone 5C
iPhone 5C

„Ai putea rata un apel pentru că dansezi. Îi poţi cere lui Siri să îţi spună când Lady Gaga postează pe Twitter”, a glumit Federighi.

El a arătat, spre amuzamentul audienţei, că programul include noi funcţii de reamintire, precum „cumpără şampon şi balsam”. Federighi obişnuieşte să facă adeseori glume legate de păr, iar la Game Center are numele de cont „Hair Force One”.

Federighi a mai notat faptul că iOS7 îţi poate spune unde trebuie să mergi, datorită calendarului, precum şi durata deplasării.

banner

G.C.