Apple și Google au lansat o tehnologie de identificarea suspecților de coronavirus. La ce reguli trebuie să se supună guvernele

Autor: T.S
Publicat: 21/05/2020 | 15:59
Apple și Google au lansat o tehnologie de identificarea suspecților de coronavirus. La ce reguli trebuie să se supună guvernele

Autoritățile din 23 țări aflate pe cinci continente au solicitat deja accesul la tehnologia de urmărire a contactelor oferită de Apple şi Google, divizie a grupului Alphabet, au anunţat miercuri cele două companii, care au inaugurat versiunea iniţială a sistemului.

În același timp, autoritățile vor fi nevoite să oprească solicitarea numărului de telefon al utilizatorilor ca urmare a regulilor impuse de companii, una din restricțiile care a încurcat eforturile guvernelor de a se lupta cu noul coronavirus care s-au plâns că cele două companii prioritizează confidențialitatea utilizatorilor în fața utilității tehnologiei. informează Reuters.

Cele două companii spun că mai multe state americane și 22 de țări au cerut acces la tehnologia lor, dar este neclar câte vor sfârși prin a realiza aplicații mobile care folosesc tehnologia.

Soluție pentru oprirea apariției a unui focar nou

Astfel, folosirea tehnologiei pentru identificarea persoanelor care au intrat în contact cu un purtător al virusului pentru a facilita testarea mai rapidă este văzută drept o soluție pentru stoparea apariției de noi focare. Ar putea ajuta autoritățile în a identifica mult mai multe persoane suspecte decât prin formarea unui cerc de suspecți pe baza amintirilor unui pacient.

Unele guverne susțin că aplicațiile ar fi mult mai utile dacă ar avea acces la locația utilizatorilor pentru a identifica focarele de răspândire ale virusului și a notifica pentru cei intrați în contact prin apeluri sau mesaje decât printr-o notificare generică.

Apple și Google au interzis autorităților să folosească tehnologia pentru a colecta date GPS privind locația sau pentru a cere utilizatorilor să introducă date personale.

Sistemul folosește Bluetooth

Cele două companii au arătat că sistemul lor utilizează cu mai multă siguranță conexiunile Bluetooth dintre dispozitive pentru a conecta utilizatorii care se află într-o proximitate fizică timp de cel puțin cinci minute.

Dezvoltatori ai aplicațiilor din Austria, Germania sau Elveția au declarat pentru Reuters că sunt mulțumiți în a merge mai departe cu tehnologia Apple-Google și nu au o problemă în a nu avea acces la numărul de telefon al utilizatorului.

În schimb, guvernul australian a declarat că a fost în discuții cu Apple și Google despre îmbunătățirea propriei aplicații COVIDSafe, care solicită în prezent numere de telefon, coduri poștale și intervale de vârstă.

×

E știrea momentului în România!Se întâmplă chiar acum, în București ---> https://bit.ly/3ejGIAq

Publicată de Cancan.ro pe Duminică, 24 mai 2020