Armata germană antrenează câini pentru a detecta persoanele infectate cu coronavirus

Publicat: 06/07/2020 | 22:03
Armata germană antrenează câini pentru a detecta persoanele infectate cu coronavirus

Armata germană antrenează câini pentru a detecta persoanele infectate cu coronavirus. Rata de succes a programului este de 80%.

Mai mulți câini din armata germană vor lua parte la antrenamente speciale pentru a fi utili în pandemia de coronavirus, scrie Agerpres.

Militarii colaborează cu Universitatea de Medicină și programul prevede pregătirea a 10 câini, din rasele ciobănesc alsacian, cocker spaniel și retriever, petru a „mirosi” Covid-19. 

Animalele provin de la centru de antrenament pentru câini din cadrul Bundeswehr, situat în districtul rural Vulkaneifel din vestul Germaniei.

„Cu o rată de succes care este în prezent de aproximativ 80%, cercetătorii se află pe calea cea bună pentru a continua un proiect de succes”, au anunțat reprezentanții școlii de dresaj.

Primele rezultate, în câteva săptămâni

Primele rezultate ale programului special de antrenament vor fi disponibile în câteva săptămâni. 

De-a lungul timpului, datorită mirosului extrem de fin, câinii au fost antrenați pentru a căuta explozibili și droguri, dar s-au dovedit de mare ajutor și în combaterea bolilor. Cu pregătire specială, ei pot detecta diverse forme de cancer și niveluri scăzute ale glicemiei la persoanele diabetice. Dincolo de asta, în ultimii ani câinii sunt folosiți, din ce în ce mai mult, pentru terapie și ghidarea persoanelor nevăzătoare. 

Până la acest moment, Germania a reușit să gestioneze remarcabil pandemia de coronavirus. Totuși, autoritățile au anunțat că dispun în prezent de doar câteva sute de doze din antiviralul remdesivir, utilizat în tratamentul pacienților infectați cu coronavirus. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Jens Spahn, care a precizat și face eforturi ca medicamentul să fie produs în Europa, scrie Reuters. 

Bilanțul zilnic al infectărilor anunțat luni în Germania a fost de 219 cazuri, potrivit Institutului Robert Koch pentru controlul bolilor.

Foto: pixabay.com