OFICIAL. În ce țări vom putea călători fără carantină și izolare. Zborurile suspendate către aceste destinații, reluate din 7 iulie

Publicat: 06/07/2020 | 21:11
OFICIAL. În ce țări vom putea călători fără carantină și izolare. Zborurile suspendate către aceste destinații, reluate din 7 iulie

Guvernul României a actualizat lista țărilor din zona verde, cele care sunt exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină sau izolare. Totodată, zborurile suspendate către și dinspre aceste state urmează să fie reluate în data de 7 iulie.

Lista țărilor membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European pentru care nu se recomandă intrarea în izolare/carantină a persoanelor care sosesc în România din acestea

Nu rata: Un angajat al Guvernului, depistat pozitiv cu noul coronavirus. Câți miniștri au fost expuși

Bulgaria
Monaco
Croația
Regatul Unit
Cehia
Polonia
Austria
Islanda
Elveția
Spania
Franța
Belgia
Germania
Slovenia
Danemarca
Olanda
Italia
Norvegia
Slovacia
Irlanda
Liechtenstein
Grecia
Cipru
Finlanda
Malta
Lituania
Ungaria
Estonia
Letonia
Andorra
Insuelele Feroe
Vatican

Lista țărilor terțe pentru care nu se recomandă intrarea în izolare/carantină a persoanelor care sosesc în România din acestea.

Canada
Maroc
Algeria
Australia
Rwanda
Uruguay
Japonia
Coreea de Sud
Georgia
Noua Zeelandă
Tunisia
Thailanda

Mesajul lui Ludovic Orban

„Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a condus astăzi ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență în cadrul căreia a fost adoptată Hotărârea nr. 34 privind stabilirea listei țărilor membre U.E și ale Spațiului Economic European și a listei țărilor terțe pentru care nu se aplică recomandarea de instituire a măsurii de izolare/carantină asupra persoanelor care sosesc din acestea în România.

Citește și: Cheloo, mesaj halucinant despre coronavirus! Ce a putut să spună despre Arafat

Statele care sunt exceptate de la recomandarea măsurii de izolare/carantină sunt stabilite în funcție de rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori.

Zborurile suspendate către și dinspre statele aflate pe listele anexate Hotărârii nr. 34 se reiau începând cu data de 7.07.2020.”, a transmis Guvernul României.

Situația COVID-19  din România

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 250 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 227 de pacienți. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 771.482 de teste.

Numărul de decese

Până pe 6 iulie, 1.731 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 03.07.2020 (10:00) – 04.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 23 decese (12 bărbați și 11 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Botoșani, Buzău, Dâmbovița, Harghita, Hunedoara, Iași, Mehedinți, București, Suceava și Vrancea.

Dintre acestea, 2 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 10 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 5 decese la persoane de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Imagine de Free-Photos de la Pixabay