Avertisment de ultimă oră al lui Nelu Tătaru: „Există riscul!”

Publicat: 06/07/2020 | 07:34
Avertisment de ultimă oră al lui Nelu Tătaru: „Există riscul!”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătaății, avertisment de ultimă oră! Există riscul ca numărul cazurilor să crească din ce în ce mai mult. Mesajul pe care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) l-a transmis țărilor afectate de pandemie ar trebui să trezească la realitate populația.

CITEȘTE ȘI: PROIECTUL DE LEGE PRIVIND CERINȚELE CCR ÎN LEGĂTURĂ CU IZOLAREA ȘI CARANTINAREA ESTE GATA. CE SPUNE NELU TĂTARU

„Este un număr crescut de cazuri, este un număr crescut și la sfârșitul acestor trei săptămâni de când avem o creștere, luăm ca repere numărul de decese, numărul de cazuri de la terapie intensivă care rămân peste 200. În plus, avem și decizia Curții Constituționale care contestă internarea, contestă carantina, contestă izolarea la domiciliu.

În acest context, sunt pacienți care solicită externarea, ei sunt avertizați de către medicul curant, după examenul de aparate și sisteme efectuat de starea în care se află, indicațiile terapeutice, ce ar fi trebuit urmat, se fac recomandări la externare și sunt puși în contextul în gardă vizavi de o anchetă epidemiologică care îi poate implica în depistarea sau infectarea unor terțe persoane că sunt sub incidența articolului 352 din codul penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor transmisibile. În acest context, rămân cu aceleași recomandări – cei care au primit recomandarea de izolare la domiciliu să respecte această izolare, iar familia și cei care sunt apropiați, în anturajul fiecărui pacient externat, pozitiv, să aibă grijă referitor la precauții și recomandări.

NU RATA: CORONAVIRUS 5 IULIE. ÎNCĂ O ZI CU UN NUMĂR MARE DE CAZURI. 391 ROMÂNI, DEPISTAȚI POZITIV ÎN 24 DE ORE. CARE ESTE BILANȚUL DECESELOR

Există riscul ca numărul cazurilor să crească, noi gestionăm o creștere a numărului de cazuri pe trei perioade de relaxare, pe weekenduri prelungite, pe sărbători și mergând pe o eventuală a patra perioadă de măsuri de relaxare, dar, în acest context, trebuie să evaluăm foarte bine creșterea numărului de cazuri, iar în context legislativ, în aceste două zile, noi am pregătit un proiect de lege, tocmai pentru a pune în conformitate un act legislativ cu recomandările CCR”, a spus Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, Digi24.

Avertisment de ultimă oră al lui Nelu Tătaru: „Există riscul!”

Nelu Tătaru a mai spus că OMS a transmis mesajul nu numai pentru populație, ci și către cei care nu cred în pandemia de coronavirus. „Cred că nu este un mesaj doar către populație, este un mesaj către cei care contestă tot ce s-a întâmplat în ultimele patru luni, pentru cei care contestă momentul în care aflăm, iar la noi este valabil și pentru cei, o parte a eșichierului politic, care consideră că tot ce a fost poate fi folosit în interes politic în acest moment”, a încheiat Nelu Tătaru.