Situație halucinantă. Cum a ajuns un bărbat să moară din cauza COVID-19, după ce fusese declarat vindecat și trimis acasă

Publicat: 06/07/2020 | 07:21
Situație halucinantă. Cum a ajuns un bărbat să moară din cauza COVID-19, după ce fusese declarat vindecat și trimis acasă

Situație greu de explicat, în Bistrița-Năsăud. Un bătrân de 79 de ani a ajuns în stare gravă la spital și a fost internat la terapie intensivă și a murit la scurt timp din cauza infectării cu COVID-19. Toate acestea, în contextul în care medicii îl trimiseseră acasă, fiind declarat vindecat. 

Un bătrân din Bistrița-Năsăud a murit din cauza infectării cu COVID-19, după ce virusul i-a intrat în corp pentru a doua oară.

Inițial, bătrânul fusese diagnosticat cu SARS-CoV-2 la mijlocul lunii iunie, însă medicii l-au depistat negativ și după două teste cu acest rezultat, l-au trimis acasă. Totul s-a întâmplat pe 14 iunie, atunci când bătrânul a ajuns pentru prima dată la spital, infectat cu noul coronavirus.

NU RATA – INCREDIBIL! CUM SE APĂRĂ UN INDIAN DE CORONAVIRUS. A PLĂTIT MII DE DOLARI PENTRU…

În data de 23 iunie, după două teste negative, medicii l-au externat și s-a putut întoarce la căminul pentru persoane vârstnice din comuna Maieru. Din păcate, acesta s-a reinfectat și a ajuns în stare gravă la spital.

A fost reinternat după 5 zile de la externare

La 5 zile de la externare și de la declararea acestuia vindecat de COVID-19, bătrânul a fost reinternat la spital, la terapie intensivă. Din păcate, organismul acestuia nu a mai rezistat și în scurt timp a murit, fiind răpus de infecția cu COVID-19. Acesta mai suferea de insuficienţă renală acută, hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică cronică, insuficienţă cardiacă şi demenţă, notează stirileprotv.ro.

CITEȘTE ȘI – GRECIA ÎȘI ÎNCHIDE FRONTIERELE PENTRU CETĂȚENII SÂRBI, DIN CAUZA NUMĂRULUI MARE DE CORONAVIRUS DIN ȚARĂ

Bătrânul de 79 de ani este al patrulea beneficiar al căminului de vârstnici din comuna Maieru răpus de COVID-19. De asemenea, decesul lui este cel cu numărul 50 din județul Bistrița-Năsăud. Potrivit informațiilor de duminică, în Bistrița-Năsăud s-au înregistrat 573 de cazuri de infectare până acum, dintre care 12 numai în 24 de ore.