Arsenal- Chelsea, finala Europa League!

Autor: Cristian P
Publicat: 10/05/2019 | 12:48
Arsenal- Chelsea, finala Europa League!
Arsenal – Chelsea, este finala acestei ediții a Europa League, duelul urmând a se juca pe 29 mai, de la 22:00.

Învingătoare în tur la Londra cu 3-1, Arsenal a trecut de Valencia și în Spania cu scorul de 4-2. Astfel, „tunarii” sau calificat ăn finala competiției cu scorul general de 7-3.

În ultimul act, Arsenal Londra va da peste rivala din Capitală, Chelsea Londra.

Pe „Stanford Bridge” Chelsea a avut nevoie de „zeița fortuna” pentru a ajunge în finală. După 1-1 în Germania, duelul dintre Chelsea și Fraankfurt de la Londra sa terminat cu același scor, 1-1. S-a trecut la prelungiri și cum egalitatea a persistat s-a trecut la penalty-uri. Aici câștig de cauză au avut englezii care s-au impus cu 5-4 tranșând astfel calificarea în favoarea lor.

Astfel, Chelsea Londra  și Arsenal Londra se vor lupta pentru trofeu pe 29 mai, cu trei zile mai târziu urmând a se disputa un alt duel 100% englezesc între Liverpool și Tottenham, echipe care se vor lupta pentru trofeul Champions League pe stadionul „Wanda Metropolitano” din Madrid, stadion pe care își dispută meciurile de pe teren propriu Atletico Madrid.

Este pentru prima oară în istoria fotbalului când patru echipe din aceeaşi ţară îşi dispută cele două trofee din fotbalul european, Champions League şi Europa League.

De asemenea, este pentru prima oară după șapte ani când pentru trofeul Europa League se decide în urma unui duel între echipe din aceeaşi ţară. Atunci finala s-a jucat la Bucureşti între Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, după ce cu un an mai devreme două echipe portugheze, Porto şi Braga, jucau ultimul act.

Citește și...