Asasinul platit care a ingrozit Romania a fost condamnat! 12 ani de inchisoare pentru o crima ratata!

Publicat: 25/01/2016 | 15:38

Vitalie Proca, cetateanul moldovean acuzat ca a fost platit pentru a comite un asasinat, a fost condamnat la 12 ani de inchisoare.

Proca ramane in arest preventiv, unde si-a petrecut ultimii doi ani. De asemenea, Vitalie Proca ramane cu sechestru pe avere si are de platit daune de 220.000 de euro.
Decizia instantei nu este definitiva.

Vitalie Proca este acuzat ca a impuscat, din greseala un barbat in cartierul bucurestean Dristor, in 2012. Ar fi fost platit sa ucida un om de afaceri, dar si-a confundat victima. Tinta lui Proca era afaceristul Puiu Mironescu, dusmanul fratilor Mararu.

Vitalie Proca a fost tocmit de fratii Mararu ca sa-l elimine pe Puiu Mironescu.
Vitalie Proca a fost tocmit de fratii Mararu ca sa-l elimine pe Puiu Mironescu.

Vitalie Proca, al carui nume este legat de mai multe asasinate la comanda, este arestat din februarie 2013, cand a fost capturat, in baza unui mandat international emis de judecatorii romani, pe teritoriul Federatiei Ruse.
Atacul pentru care a fost condamnat Vitalie Proca in prima instanta a avut loc in 26 noiembrie 2012, in Bucuresti. Victima a fost un barbat care locuia in zona si care tocmai isi parcase masina. Camerele de supraveghere din zona au surprins partial atacul.

Politistii si procurorii din Bucuresti au inceput, rapid, sa il caute pe suspect. Filmarile de pe camerele de supraveghere si datele stranse i-au condus la Vitalie Proca, un cetatean moldovean cautat pentru atacuri similare, in Anglia si Republica Moldova.

Anchetatorii au reusit sa desluseasca itele atacului, in timp ce victima se zbatea in continuare intre viata si moarte in spital. Au descoperit ca barbatul a fost doar victima colaterala al unei rafuieli intre clanuri. Adevarata tinta a lui Vitalie Proca era Dumitru Puiu Mironescu.

Puiu Mironescu este dusmanul de moarte al fratilor Mararu
Puiu Mironescu este dusmanul de moarte al fratilor Mararu

Atacul impotriva lui Mironescu a fost comandat de fratii Bogdan si Razvan Mararu. Mironescu si Mararu se luptau pentru suprematie in judetele din Moldova, iar sirul atacurilor mafiote a inclus chiar o tentativa de atac cu bomba artizanala, dejucat insa de autoritati, care ar fi fost pus la cale de Puiu Mironescu.

Procesul in cazul lui Vitalie Proca a inceput in 2014. intre timp, Puiu Mironescu a fost condamnat in prima instanta la 15 ani de inchisoare pentru bomba amplasata sub masina din Piatra Neamt a lui Bogdan Mararu. Asteapta, in februarie, decizia definitiva a Curtii Supreme. Fratii Mararu, la randul sau, au condamnari in prima instanta de cate 12 si 15 ani de inchisoare pentru ca l-au angajat pe Vitalie Proca sa il asasineze pe Mironescu.

(Gabriel Niculescu)

Citește și...