Acasă » Știri » Asasinul Vitalie Proca, dus in fata instantei ca un hot oarecare! Autoritatile nu au luat masurile necesare in cazul criminalului

Asasinul Vitalie Proca, dus in fata instantei ca un hot oarecare! Autoritatile nu au luat masurile necesare in cazul criminalului

De: Cancan 14/01/2014 | 11:16
Asasinul Vitalie Proca, dus in fata instantei ca un hot oarecare! Autoritatile nu au luat masurile necesare in cazul criminalului

Vitalie Proca a fost audiat, azi, de catre procurorii Tribunalului Bucuresti. Asasinul a fost adus in fata judecatorilor de catre doi politisti. Desi barbatul este extrem de periculos, autoritatile nu s-au ocupat de securitate asa cum trebuia.

Vitalie Porca, care este acuzat pentru tentativa de asasinat, a fost luat de la sectia de Politie dis de dimineata si adus in fata judecatorilor in jurul orei 10:50. Procesul a durat in jur de o ora, iar dupa aceea, Vitalie Porcaa fost dus, din nou, la sectia de Politie.

Vitalie Proca a fost condus de un politist in sala de judecata
Vitalie Proca a fost condus de un politist in sala de judecata

Judecand dupa faptele sale, asasinul este foarte periculos, insa autoritatile nu au luat masuri majore de protectie. In fata Tribunalului erau peste 10 jurnalisti care puteau fi raniti oricand de catre barbat. Acesta a fost coborat din masina de un politist, avea catuse, iar alaturi mai era inca o garda de corp inarmata.

Asasinul s-a abtinut de la declaratii, desi a fost asteptat de multi jurnalisti la Tribunalul Bucuresti
Asasinul s-a abtinut de la declaratii, desi a fost asteptat de multi jurnalisti la Tribunalul Bucuresti

Din fericire, nu s-a intamplat nimic, insa era nevoie de mai multi oameni inarmati pentru o persoana atat de periculoasa.

Pe langa politistul care l-a insotit la Tribunalul Bucuresti, Vitalie a fost supravegheat si de un barbat care detinea o arma
Pe langa politistul care l-a insotit la Tribunalul Bucuresti, Vitalie a fost supravegheat si de un barbat care detinea o arma

Vitalie Proca a fost extradat din Moscova, fiind adus pe 18 noiembrie 2013 in tara de o escorta a Politiei Romane. Extradarea lui Proca este prima care se realizeaza din Federatia Rusa, potrivit Politiei Romane.

Vitalie Proca este cercetat pentru tentativa de omor si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

In dosarul privind atacul armat din cartierul Vitan din Capitala, procurorii Parchetului Tribunalul Bucuresti i-au trimis in judecata, la 1 august, in stare de arest preventiv, pe fratii Anton-Bogdan si Nicolae-Razvan Mararu, ambii acuzati de instigare la tentativa de omor calificat si instigare la nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Bogdan si Razvan Mararu au fost arestati in 13 februarie, fiind acuzati ca, in toamna anului trecut, l-au pus pe Vitalie Proca sa-l ucida pe Dumitru „Puiu” Mironescu, pentru a se razbuna.

Totodata, procurorii continua cercetarile, intr-un dosar separat, fata de Vitalie Proca si Ion Druta, pe numele carora au fost emise mandate de arestare in lipsa.

––––––––––––––––––––––––––––

In 26 noiembrie 2012, pe o strada din cartierul Vitan din Capitala, Vitalie Proca l-a impuscat in cap si in piept, cu un automat Kalasnikov si un pistol Makarov, pe Razvan Isaila, in varsta de 26 de ani, pe care l-a confundat cu Puiu Mironescu. Isaila a fost dus atunci la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, unde a fost salvat dupa ce a fost supus unei interventii chirurgicale.

Parchetul Tribunalului Bucuresti a dispus, in 17 ianuarie, inceperea urmaririi penale fata de Vitalie Proca, pentru tentativa de omor calificat si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Proca a fost prins in 6 februarie, la Moscova, in baza unui mandat emis in 18 ianuarie de Tribunalul Bucuresti. Acesta era cautat si de Scotland Yard, pentru o tentativa de omor asupra bancherului rus German Gorbuntov, pe care l-a impuscat, de sase ori, la Londra, cu o arma semiautomata.

In 5 iulie, procurorii au extins cercetarile in cazul atacului armat din cartierul Vitan, dispunand inceperea urmaririi penale si in cazul lui Ion Druta, zis „Vanea”, cetatean moldovean, pentru complicitate la tentativa de omor calificat si complicitate la nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Ion Druta este acuzat ca, la cererea fratilor Mararu, l-a angajat pe Vitalie Proca pentru uciderea lui Dumitru „Puiu” Mironescu, l-a adus in Romania si i-a transmis informatiile pentru executarea faptei.

In 6 iulie, Tribunalul Bucuresti a emis un mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele lui Ion Druta, la solicitarea procurorilor. Totodata, instanta a emis pentru Ion Druta un mandat european de arestare si un mandat de urmarire internationala. Ion Druta a fost prins in 12 iulie, in Republica Moldova, potrivit procurorilor Parchetului Capitalei.

Anchetatorii au stabilit ca, in toamna anului 2012, pe fondul unui conflict mai vechi, Bogdan si Razvan Mararu, prin intermediul lui Ion Druta, l-au angajat pe Vitalie Proca, cetatean moldovean, „asasin profesionist”, pentru a-l ucide pe Ioan Dumitru Mironescu.

Ion Druta a mers in localitatea Roznov, in noaptea de 20 spre 21 octombrie 2012, la domiciliul lui Razvan Mararu, unde acesta si fratele lui Bogdan i-au spus ca vor sa angajeze un asasin platit pentru uciderea lui Dumitru Mironescu. Ulterior, Razvan Mararu a pastrat legatura telefonic cu Ion Druta, sustin anchetatorii.

In urma discutiilor cu fratii Mararu, Ion Druta i-a facilitat lui Vitalie Proca obtinerea vizei de sedere in Romania, invitatia necesara obtinerii acestei vize fiind facuta de catre martorul P.I., un apropiat al lui Druta. Proca a intrat in Romania la 14 noiembrie 2012, prin vama Sculeni, judetul Iasi, au precizat procurorii.

In 16 noiembrie 2012, Druta s-a intors in Republica Moldova, de unde a asigurat comunicarea dintre fratii Mararu si Proca.

Dupa plecarea lui Ion Druta, Proca l-a confundat pe Dumitru Mironescu cu Razvan Isaila, pe care l-a urmarit in perioada 16-26 noiembrie 2012, in zona imobilului acestuia, din strada Ion Mortun, Sector 3.

„Ulterior, in seara de 26 noiembrie 2012, in jurul orelor 18.10, ruland cu viteza redusa cu autoturismul marca Audi A6, de culoare gri metalizat, cu nr. de inmatriculare CC 2756 PB, inc. Proca Vitalie a executat mai multe focuri de arma cu pistolul mitraliera AK74, asupra partii vatamate I.M.N.R. – care tocmai parca autoturismul marca Mercedes clasa E, cu nr. de inmatriculare B-811-MIR in parcarea de resedinta – dupa care, observand ca aceasta nu a decedat, a coborat din autoturism si, folosind pistolul Makarov calibrul 9 mm pe care il avea asupra sa, s-a indreptat catre partea vatamata si a executat mai multe focuri de arma asupra sa prin geamul portierei dreapta si parbriz. Apoi a aruncat armele folosite la locul atacului, s-a urcat in autoturismul cu care venise si a fugit de la fata locului”, potrivit procurorilor.

In 27 noiembrie 2012, Vitalie Proca a plecat din Bucuresti spre Iasi cu un microbuz de transport public, iar pe 2 decembrie a iesit din Romania, prin vama Sculeni.

In urma atacului armat din 26 noiembrie 2012, din cartierul Vitan din Capitala, comandat de fratii Mararu, Puiu Mironescu a planuit un atentat, pentru a-l ucide pe Bogdan Mararu. Astfel, in noaptea de 10 spre 11 ianuarie, in jurul orelor 02.20, la comanda lui Mironescu, mai multe persoane au amplasat un dispozitivul exploziv sub autoturismul lui Bogdan Mararu, fratele lui Gheorghita Mararu, asasinat in noiembrie 2010.

Dumitru „Puiu” Mironescu a fost acuzat ca a comandat asasinarea lui Bogdan Mararu, fiind trimis in judecata de procurorii DIICOT, alaturi de cinci persoane care in noaptea de 10 spre 11 ianuarie au pus un dispozitiv exploziv sub masina lui Mararu.

In 14 noiembrie 2010, fratele lui Bogdan si Razvan Mararu, Gheorghita, lider al lumii interlope nemtene, a fost ucis intr-o cafenea din Piatra Neamt, iar asasinarea acestuia a generat ample dezvaluiri care au provocat cel mai mare scandal din Ministerul de Interne, soldat cu destituirea sefului Politiei Romane Petre Toba si a secretarului de stat Dan Fatuloiu.

I.V

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel,...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Cum s-a răzbunat o tânără după ce i-a fost refuzată programarea la gene: ,,Asta s-a întâmplat din cauza unor gene”. Proprietara salonului a postat totul pe o rețea socială
Cum s-a răzbunat o tânără după ce i-a fost refuzată programarea la gene: ,,Asta s-a...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume o vizitează
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume...
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și Vărsătorii sunt avantajați
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și...
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
De ce nu s-au căsătorit până acum Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu: „Durerea a fost cea care ne-a unit”
De ce nu s-au căsătorit până acum Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu: „Durerea a fost...
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea
Ce să pui în colivă ca să-i dai cel mai bun gust. Adaugi doar acest lucru și va fi un deliciu
Ce să pui în colivă ca să-i dai cel mai bun gust. Adaugi doar acest...