Asta chiar trebuie s-o stii! Locul in care daca ii faci masaj activezi punctul…

Publicat: 11/01/2015 | 10:43
Asta chiar trebuie s-o stii! Locul in care daca ii faci masaj activezi punctul…

Masarea unor puncte specifice este una dintre cele mai vechi metode de tratament orientale cunoscute, fiind folosita de mii de ani.

Corpul uman are 365 de puncte si 12 meridiane principale, acelasi numar cu cel al zilelor si cu cel al lunilor dintr-un an. In medicina chineza, efectul acestor masaje speciale se bazeaza pe teoria canalelor si meridianelor care se afla intr-o foarte stransa legatura cu anumite organe ale organismului uman. Activarea punctului Zu San Li produce un efect de intinerire si de vindecare, intarziind procesul de imbatranire. In China, acest punct este cunoscut sub numele de “Punctul Longevitatii”, iar in Japonia sub numele de “Punctul celor 100 de boli”. Punctul Longevitatii este localizat sub rotula genunchiului. Pentru a-l gasi, acopera-ti genunchiul cu palma corespunzatoare genunchiului pe care-l acoperi. Acesta este situat intre sfarsitul degetului mic si degetul inelar, sub forma unei adancituri intre oase.

Punctul Longevitatii este localizat sub rotula genunchiului
Punctul Longevitatii este localizat sub rotula genunchiului

Prin masarea punctului “celor 100 de boli” poti creste activitate glandelor suprarenale, cele mai puternice glande care actioneaza ca un sistem de aparare principal al sanatatii tale. Aceste glande sunt cele care secreta adrenalina, hidrocortizon si alti hormoni foarte importanti in sange. Prin masarea acestui punct iti vei dezvolta increderea in sine, vei elimina stresul si tensiunea si vei gasi armonia interioara. Se recomanda masarea acestui punct dimineata, inainte de pranz, de noua ori intr-o miscare circulara, in sensul acelor de ceasornic, pentru fiecare picior.

punct

Unul dintre cei care au incercat acest gen de mesaj spune ca efectele sunt miraculoase. “Asa ceva este incredibil! Eram sceptic la inceput, dar dupa ce m-am lasat pe mana unui specialist, situatia s-a schimbat. M-am simtit mult mai bine”, a spus barbatul pentru CANCAN.ro