Atacul sângeros de la liceul din Florida putea fi evitat? Colegii lui Nicholas Cruz se aşteptau ca el să devină un criminal

Publicat: 15/02/2018 | 09:45

Atacul sângeros de la liceul din Florida putea fi evitat, spun martorii. Foştii colegi ai atacatorului de la liceul din Florida au prevăzut că adolescentul va face un gest extrem, iar profesorii fuseseră avertizaţi după ce i-au fost găsite gloanţe în ghiozdan.

Foştii colegi de şcoală ai atacatorului de la Liceul Douglas High School din Florida, soldat cu 17 morţi, Nicholas Cruz (19 ani)  au declarat că „toată lumea a prezis” că ar putea „face ceva” asemănător cu ce s-a întâmplat miercuri după-amiază şi că unii dintre copii se temeau de el, potrivit Observator. Nicholas Cruz a fost exmatriclulat de la liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland din motive disciplinare, susţine şeriful Scott Israel. Acesta a mai declarat că adolescentul era înarmat cu cel puţin o puşcă la momentul atacului şi că avea nenumărate încărcătoare.

Foştii lui colegi spun că Nicholas Cruz avea probleme de comportament şi că au rupt legătura cu el din această cauză. Se pare că adolescentul posta pe reţelele sociale despre uciderea animalelor şi vorbea mereu despre arme.

„Toată lumea din liceu care îl ştia, îl bănuia de lucruri de acest gen. Când cineva este exmatriculat, nu te aştepţi să se mai întoarcă. Dacă sunt exmatriculaţi, nu îi mai vezi. Dar bineînţeles, el s-a întors”, a spus Dakota Mutchler, una dintre fostele lui colege.

Nicholas a avut şi alte antecedente. El a început să-şi urmărească una dintre colege şi să o ameninţe, spun elevii. Cruz era angajat la un magazin de lângă şcoală.

Victoria Olvera, altă elevă în cadrul liceului a spus: „La început, era drăguţ. Dar mai târziu, s-a schimbat. Din punctul meu de vedere, era exact ca un viitor atacator”.

Un părinte al unui alt elev, Daniel, a spus că fiul său l-a avertizat cu privire la Cruz. „Dacă ar fi să aleg o persoană despre care ai putea spune că o să atace o şcoală, el ar fi”.

 

 
 
Citește și...