Atenție șoferi! Se dau amenzi uriașe pentru cruciulițele și iconițele atârnate de oglindă

Autor: Angie Voicu
Publicat: 22/05/2018 | 14:32

Vești proaste pentru șoferii cărora le place să-și atârne cruciulițele și iconițele de oglinda retrovizoare sau pe bord. Toate aceste accesorii sunt periculoase pentru șoferi, spun specialiștii, în condițiile în care obstrucționează vedere și pot duce la producerea unor accidente rutiere. Tocmai din acest motiv, Codul Rutier îi sancționează pe șoferii care au acest obicei cu amenzi cuprinse între 1.300 de lei și de 2.900 de lei.

Încă din primele 4 luni ale anului, polițiștii au dat 142 de amenzi pentru reducerea câmpului vizual, numărul fiind deja mult mai mare decât cel înregistrat în 2017, respectiv 124 de sancțiuni, conform realitatea.net.

Art. 102, alin. 36 din Codul Rutier prevede: „Constituie contravenții și se sancționează cu amenda: Aplicarea de afișe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, luneta sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea sub limită legal admisă ori împiedică  sau diminuează eficacitatea dispozitivelor de iluminare și semnalizare luminoasă ori citirea numărului de înmatriculare”. Pe lângă amendă, șoferilor li se reține și certificatul de înmatriculare.

„De asemenea, se reține certificatul de înmatriculare și se eliberează o dovadă înlocuitoare cu drept de circulație pentru 15 zile. Rcomandăm tuturor să nu monteze astfel de dispozitive sau de afișe care să estompeze vizibilitatea, întrucât se pun în pericol atât pe ei, cât și pe ceilalți conducători auto”, a declarat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliției Române, pentru TVR.

Citește și...