Atenționare meteo în România până duminică, 16 iunie, ora 23:00

Publicat: 14/06/2019 | 11:17
Atenționare meteo în România până duminică, 16 iunie, ora 23:00

Azi se dă starul minivacanțaei de Rusalii, dar și vacanța elevilor, iar meteorologii au făcut publică prognoza specială pentru București, dar și pentru cei care vor da o fugă la malul Mării Negre. Potrivit celor de la ANM, oamenii care intenționează să își încarce bateriile la mare în acest weekend prelungit vor avea parte de o vreme perfectă, iar gazdele s-au pregătit cât au putut de bine în așteptarea turiștilor. Și pentru cei care rămân în Capitală există vești bune.

Vremea va fi călduroasă, iar în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat. Temperatura maximă va fi de 32…34 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul după-amiazilor și al serilor când probabilitatea pentru averse, posibil torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi ridicată.

ANM: Caniculă în toată ţara, până duminică seara

Astăzi, meteorologii au actualizat o informare anterioară, anunţând disconfort termic şi instabilitate atmosferică până duminică la ora 23.00. Indicele temperatură-umezeală va depăşi uşor pragul critic. Potrivit ANM, vremea va fi călduroasă, izolat caniculară în regiunile vestice şi sudice.

În orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi cu precădere în zonele de câmpie. Îndeosebi după-amiaza şi seara, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată la deal şi la munte şi local în celelalte regiuni, relatează Mediafax.

Vor fi perioade în care va ploua torenţial, vor fi descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15…25 l/mp şi izolat 35…40 l/mp. Informare meteo este valabilă de vineri, ora 11.00 până duminică la ora 23.00.