Atenționare meteorologică COD GALBEN pentru 12 mai! Care sunt zonele afectate

Publicat: 11/05/2020 | 14:01
Atenționare meteorologică COD GALBEN pentru 12 mai! Care sunt zonele afectate

Avertizare de Cod Galben marți, 12 mai, începând cu ora 9:00 și până la ora 23:00. Vor fi intensificări ale vântului, manifestări de instabilitate atmosferică în mai multe zone ale țării. (CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS 11 MAI. GCS ANUNȚĂ CĂ NUMĂRUL PERSOANELOR INFECTATE CU COVID-19 ÎN ROMÂNIA A AJUNS LA 15.588)

Dar iată prognoza meteo începând de luni seara: Interval de valabilitate: 11 mai, ora 22:00 – 12 mai, ora 09:00: (NU RATA: CÂND VA ÎNCEPE TESTAREA ÎN MASĂ A POPULAȚIEI. CE SPUNE PROFESORUL ALEXANDRU RAFILA)

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică, intensificări ale vântului. În intervalul menționat, local în regiunile vestice, nordice și centrale și pe arii mai restrânse în rest vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat grindină.

Aversele vor putea avea și caracter torențial, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp. (VEZI AICI: ANUNȚUL FĂCUT DE MINISTRUL TRANSPORTURILOR, LUCIAN BODE: CUM NE VOM DEPLASA DUPĂ 15 MAI!)

Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării și, mai ales pe parcursul zilei de marți (12 mai), se vor înregistra viteze cuprinse, în general, între 45 și 55 km/h, iar la munte va sufla cu peste 70…80 km/h.

COD GALBEN, interval de valabilitate: 12 mai, ora 09:00 – 12 mai, ora 23:00

Vor fi intensificări ale vântului, manifestări de instabilitate atmosferică în Oltenia, Transilvania, vestul și centrul Munteniei (județele Argeș, Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și Municipiul București)

AFLĂ ȘI: VIOREL CATARAMĂ S-A INFECTAT CU VIRUSUL COVID-19? ARE SIMPTOME: ”MI-A CRESCUT TEMPERATURA ȘI AM…”

În intervalul menționat, în Oltenia și Transilvania, precum și în vestul și centrul Munteniei (județele Argeș, Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și în zona Municipiul București) vântul va avea intensificări temporare, cu viteze la rafală cuprinse, în general, între 55 și 65 km/h și izolat peste 70 km/h. În zona montană înaltă vântul va sufla tare, cu peste 90…100 km/h.

Local, în zonele deluroase și montane, precum și în centrul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat grindină. Aversele vor putea avea și caracter torențial, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp.

COD GALBEN, interval de valabilitate: 12 mai, ora 09:00 – 12 mai, ora 23:00

Manifestări de instabilitate atmosferică accentuată în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei (în județele Buzău, Brăila, Ialomița și Călărași).

În intervalul menționat, în Moldova, Dobrogea și în estul Munteniei (județele Buzău, Brăila, Ialomița și Călărași) local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin vijelii, intensificări ale vântului cu viteze, în general, cuprinse între 65…75 km/h, grindină, averse ce pot avea și caracter torențial și descărcări electrice.

Citește și...