Au aparut noi imagini inregistrate prin satelit cu locul unde s-a prabusit avionul companiei Malaysia Airlines

Publicat: 26/03/2014 | 13:15
Au aparut noi imagini inregistrate prin satelit cu locul unde s-a prabusit avionul companiei Malaysia Airlines

Noi imagini recente înregistrate prin satelit relevă prezenţa a 122 de obiecte într-o zonă de căutare din sudul Oceanului Indian, în care s-a prăbuşit zborul avionul care asigura zborul MH370, cu 239 de persoane la bord, pe 8 martie.

În imagini înregistrate de către un satelit Airbus Defence and Space apar zeci de obiecte care plutesc, într-o zonă de 400 de kilometri pătraţi de ocean, a declarat pentru presă ministrul Transporturilor Hishammuddin Hussein, potrivit AFP, citat de Mediafax.

Este imposibil de spus dacă aceste obiecte sunt fragmente din avionul Boeing 777 care a dispărut în mod misterios în urmă cu aproape trei săptămâni, în timp ce se deplasa pe ruta Kuala Lumpur – Beijing.

„Dar este un nou indiciu care ne va ajuta să ne orientăm mai bine operaţiunile de căutare”, a adăugat ministrul.

Imaginile prin satelit precedente, transmise de Australia, China şi Franţa, arată şi ele obiecte care plutesc, dintre care unele măsoară mai mulţi metri, în zonele de căutare situate la câteva mii de kilometri sud-vest de Perth (oraş situat pe coasta de vest a Australiei).

Dar încă nu este posibil ca acestea să fie recuperate şi identificate.

Printre cele 122 de obiecte reperate pe imaginile Airbus Defence and Space, unele sunt de un metru lungime, altele de 23 de metri.

G.C.

Citește și...