Avertisment ANM. Alertă meteo cu efect imediat! Mai multe județe din România, sub cod galben de vreme severă

Autor:
Publicat: 08/08/2020 | 21:10
Avertisment ANM. Alertă meteo cu efect imediat! Mai multe județe din România, sub cod galben de vreme severă

Specialiștii ANM au oferit informații de ultim moment cu privire la mai multe județe aflate sub cod galben de ploi și vijelii. 

Potrivit informațiilor oferite de meteorologii ANM, în această seară, mai multe județe se află sub cod galben de vreme rea, cu efect imediat.

Astfel, în județul Vrancea: Păunești, Vizantea-Livezi, Movilița, Străoane, Câmpuri, Răcoasa, Fitionești, Soveja se înregistrează cod galben de ploi și vijelii până la ora 21.45, iar în intervalul menționat se vor semnala averse ce vor depăși 25 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de mici dimensiuni.

De asemenea, cod galben de vreme rea este și în județele Arad, Timiș și Hunedoara, până la ora 21.30. În intervalul menționat se vor semnala averse ce vor cumula 25-30 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, descărcări electrice, grindină.

Sudul și estul României – caniculă insuportabilă astăzi, 8 august

Astăzi, 8 august, în sudul și în estul României s-au înregistrat temperaturi caniculare care au depășit 38 de grade Celsius. Specialiștii sunt de părere că inclusiv începutul lunii septembrie va fi unul marcat de caniculă și temperaturi greu de suportat. Cu toate acestea, în sudul țării s-au înregistrat furtuni violente în a doua parte a zilei, mai ales în localitățile de lângă Dunăre. Aici au fost prezente ploi torențiale, însoțite de vânt puternic și grindină, pe alocuri.

Disconfortul termic a fost extrem de greu de suportat astăzi, chiar și pentru persoanele care nu prezintă nicio problemă de sănătate. Medicii au vorbit cu lux de amănunte despre obezitate, dar și despre riscurile la care sunt expuse persoanele obeze, pe timp de caniculă.

Bogdan Smeu, medic primar, chirugia obezităţii: ”Avem o păturică de grăsime care izolează corpul faţă de temperaturile externe, ceea ce iarna este foarte bine, dar vara reţine în interiorul nostru toată căldura pe care noi o producem cu activităţile obişnuite, temperatura interioară va creşte, a declarat specialistul.