Avertisment îngrijorător al specialiștilor: ”Pandemia de coronavirus ar putea dura ani de zile”

Publicat: 20/03/2020 | 19:29
Avertisment îngrijorător al specialiștilor: ”Pandemia de coronavirus ar putea dura ani de zile”

O întreagă planetă este în alertă după ce Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie de coronavirus, iar țările afectate se regăsesc într-o situație cu care nu s-au mai întâlnit până acum. Totuși,  una dintre toate întrebările care se pun, permanent, este și cea referitoare… la durata acestei crize.

Sunt din ce în ce mai multe decese raportate, la nivel mondial, iar numărul celor infectați crește în fiecare zi. Specialiștii încearcă să ”înțeleagă” în profunzime noul coronavirus și luptă pentru a descoperi ”antidotul-minune”, numai că nimic nu se poate rezolva într-un interval scurt de timp. Nu este o situație fără ieșire, însă nimeni nu poate pleca de la premisa că, până la urmă, COVID-19 se va retrage și totul va reveni la normal. Pe de altă parte, economia mondială este afectată, iar perspectivele nu sunt deloc optimiste, semnalele de alarmă ale economiștilor fiind din ce în ce mai multe.

”Avem o mare problemă în ceea ce privește găsirea unei strategii de ieșire din criză. Nu este doar situația Marii Britanii. Nicio țară nu are o strategie de ieșire”, a spus profesorul de boli infecțioase și epidemiologie, Mark Woolhouse, de la Universitatea din Edinburg, potrivit informațiilor furnizate de BBC.

(VEZI ȘI AICI: OMS, AVERTISMENT TERIBIL PENTRU FUMĂTORI! CE LEGĂTURA ESTE ÎNTRE FUMAT ȘI CORONAVIRUS)

Deocamdată, doar trei soluții…

În momentul de față sunt aduse în discuție trei soluții, însă niciuna dintre ele nu reprezintă o victorie absolută, iar specialiștii avertizează că ”această pandemie ar putea dura ani de zile”, ceea ce ar duce la efecte catastrofale. Cele trei soluții ar fi vaccinarea, dezvoltarea imunității sau schimbarea permanent a stilului de viață.

Profesorul Chris Whitty – consilierul britanic pe probleme de sănătate – a transmis că, pe termen lung, cea mai bună soluție rămâne descoperirea unui vaccin: Sperăm să se întâmple cât mai curând posibil. La nivel global, știința va veni cu soluții”.

Citește și...