Avertismentul unui specialist în medicina de urgență din SUA în legătură cu redeschidere școlilor! „Răspândirea noului coronavirus în comunitățile de elevi este inevitabilă”

Autor:
Publicat: 06/08/2020 | 23:19
Avertismentul unui specialist în medicina de urgență din SUA în legătură cu redeschidere școlilor! „Răspândirea noului coronavirus în comunitățile de elevi este inevitabilă”

Potrivit unui specialist în medicina de urgență din SUA redeschiderea școlilor ar putea să fie o acțiune de scurtă durată, infectarea elevilor fiind inevitabilă, indiferent de măsurile de protecție luate.

Potrivit acestuia, măsurile de prevenție, oricât de multe și de bine implementate, s-ar putea să nu fie suficiente pentru a ține în frâu răspândirea noului coronavirus și, în același timp, a gripei sezoniere, notează Business Insider. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE ALEXANDRU RAFILA! CUM SE VA DESFĂȘURA ANUL ȘCOLAR 2020-2021. VOR FI 15 ELEVI ÎNTR-O CLASĂ)

Matt Lambert, specialist în medicina de urgență și unul dintre consilierii pe sănătate publică al autorităților din America, a tras un semnal de alarmă spunând că este extrem de posibil ca redeschiderea școlilor în luna septembrie să nu dureze prea mult și că acestea s-ar putea închide la doar o lună după.

 „Trebuie încercat, desigur, cu toate măsurile de prevenție luate – măști, dezinfectant, igienă strictă, distanțare, cursuri prin rotație. Însă nu trebuie să ne mințim că nu vor fi cazuri de COVID, virusul se răspândește indiferent cât ne păzim noi.”, a declarat Matt Lambert.

„Cel mai probabil, se va opta pentru închidere”

De asemenea, Matt Lambert a mai atras atenția asupra unui fapt. Acesta a semnalat că în acea perioadă o să înceapă și valul de gripă și o să fie foarte greu de făcut diferența între cele două. (VEZI ȘI: ELEVII ROMÂNI, REVOLTAȚI PE DECIZIA LUATĂ DE KLAUS IOHANNIS DESPRE ÎNCEPEREA ANULUI ȘCOLAR: „SUNTEM PUȘI ÎN PERICOL”)

„Studiile inițiale, derulate în prima perioadă a pandemiei, care susțineau că adolescenții și copiii nu răspândesc virusul la fel ca adulții au fost contrazise de unele recente, care arată că rata infectării, cel puțin la adolescenți, este identică aceleia înregistrate în cazul adulților. Așadar, și școlile pot deveni focare

Vor fi cazuri de elevi cu febră, cu probleme de respirație, care vor tuși. Cum faci diferența între COVID-19 și gripa sezonieră, până la efectuarea testului? N-ai cum. Va fi o provocare pentru conducerile școlilor să ia decizia corectă într-o astfel de situație. Cel mai probabil, se va opta pentru închidere. E mai sigur așa.”, a mai declarat Matt Lambert