Avion Blue Air, aterizare de urgență în Slovacia! Aeronava plecase de la Cluj spre Dublin

Publicat: 31/10/2018 | 15:17
Avion Blue Air, aterizare de urgență în Slovacia! Aeronava plecase de la Cluj spre Dublin

Panică printre pasagerii unui avion Blue Air care plecase de la Cluj la Dublin, miercuri (31 octombrie). Aeronava a aterizat de urgenţă în Slovacia, la Bratislava. La o oră de la decolare, pe bordul aeronavei s-au aprins senzorii care indicau faptul că s-a depresurizat cabina. Avionul urmează să fie supus unei expertize tehnice.

„Aeronava tip Boeing 737-800 ce opera zborul 0B3755, pe ruta Cluj – Dublin, a decolat conform orarului de zbor la ora 10.10 (ora României), iar după aproximativ o oră de zbor comandantul a solicitat aterizarea pe cel mai apropiat aeroport, pentru efectuarea de verificări suplimentare. Astfel, în jurul orei 11.40, aeronava a aterizat în condiţii normale pe Aeroportul Bratislava (Slovacia) (…) Echipajul a informat pasagerii cu privire la această situaţie şi au activat măştile de oxigen conform procedurilor standard. Aceştia au fost cooperanţi cu personalul navigant. La această oră, compania Blue Air pregăteşte o altă aeronavă cu echipaj care să preia pasagerii şi să-i transporte către destinaţia lor. De asemenea, compania le asigură asistenţă şi refreshments (mâncare şi băuturi)”, a anunţa compania Blue Air, într-un comunicat de presă.

Comandatul a luat decizia de a ateriza de urgență  ca măsură de precauţie, în urma activării unor senzori la bordul avionului YR-BMP, care au indicat o posibilă depresurizare a cabinei. Blue Air a precizat că „situaţia nu a pus în niciun moment în pericol securitatea pasagerilor sau a echipajului”. (Citește șiIncident la bordul unui avion Blue Air! Ce a încercat să facă un bulgar în timpul zborului)

În urmă cu două luni, un avion Blue Air a lovit pista cu coada la decolare

Un avion Blue Air care se îndrepta spre Liverpool se va întoarce pe Aeroportul Otopeni din București din motive tehnice, potrivit unor surse acesta lovind cu coada la decolare pista. La ora transmiterii știrii avionul consumă combustibilul înainte de aterizare.

Potrivit surselor citate, aparatul de zbor a decolat la ora 16.44 către Liverpool, iar incidentul s-a produs la scurt timp de la decolare, în momentul în care avion se ridica de la sol. În prezent, avionul încearcă să consume combustibilul pentru a ateriza în siguranță.

„Aparatul de zbor se întoarce la sol pentru verificări tehnice”, a declarat Valentin Iordache, directorul Aeroporturi București.

Avionul cu 170 de oameni la bord a aterizat, într-un final, în siguranță pe aeroportul Otopeni.