Avocatul Elenei Udrea a făcut anunțul: ”Va fi eliberată cel mai probabil luni”

Publicat: 22/12/2018 | 22:07

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că fostul ministru al Dezvoltării va fi eliberat probabil luni din arestul din Costa Rica, având în vedere că Tudorel Toader a semnat sâmbătă toate actele necesare.

„(Ministrul Tudorel Toader -n.r.) a semnat, a tradus, a apostilat, s-au luat măsurile să plece (documentele -n.r.) către Costa Rica. Eu sper că luni vor ajunge documentele și le vor da drumul luni. Atunci o să iasă din închisoare”, a declarat, pentru MEDIAFAX, avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu. (CITEȘTE ȘI: POZA POSTATĂ DE ELENA UDREA DIN ÎNCHISOARE! AȘA ARATĂ ACUM?)

Tribunalul București a retras cererile de extrădare pentru fostul ministru al Dezvoltării Elena Udrea și pentru fostul procuror-șef DIICOT Alina Bica din Costa Rica, în baza articolului 67 din legea 302 privind cooperarea internațională în materie penală, acestea fiind procedurile având în vedere hotărârea de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Mandatul internațional de arestare al Elenei Udrea a fost invalidat

Mandatul internațional de arestare al Elenei Udrea a fost invalidat prin decizia Instanței supreme de suspendare a executării pedepsei din dosarul „Gala Bute”, iar hotărârea trebuie comunicată, prin Ministerul Justiției, autorităților din Costa Rica pentru eliberarea fostului ministru al Dezvoltării. (VEZI ȘI: REACȚIA LUI ADRIAN ALEXANDROV DUPĂ CE A AFLAT CĂ ELENA UDREA VA FI LIBERĂ. “ACUM POATE, ÎN SFÂRȘIT, SĂ…”)

Astfel, ministerul Justiției ar trebui să comunice autorităților costaricane faptul că motivul care a stat la baza mandatului internațional de arestare în cazul Elenei Udrea, respectiv condamnarea definitivă, a fost invalidat de judecătorii români, motiv pentru care aceasta trebuie pusă de îndată în libertate.

Citește și...