Avocatul Elenei Udrea și al Alinei Bica cere eliberarea. Autorităţile din Costa Rica cer însă informaţii

Publicat: 20/12/2018 | 21:16

Avocatul Elenei Udrea şi Alinei Bica le-a cerut formal autorităţilor din Costa Rica eliberarea acestora, în contextul în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România a suspendat executarea pedepselor, astfel că procurorii din San Jose aşteaptă notificări din partea Bucureştiului.

Avocatul Elenei Udrea şi Alinei Bica a depus vineri o cerere de eliberare la Tribunalul Penal din districtul Pavas, situat la periferia oraşului San Jose, informează site-ul de ştiri AmeliaRueda.com.

În acest context, Biroul pentru Evaluare Tehnică şi Relaţii Internaţionale (OATRI) din cadrul Ministerului Public din Costa Rica a transmis vineri că Elena Udrea şi Alina Bica sunt în continuare în arest preventiv şi că, până în momentul difuzării acestei ştiri, România nu a anulat solicitarea de extrădare. (CITEȘTE ȘI: REACȚIA LUI ADRIAN ALEXANDROV DUPĂ CE A AFLAT CĂ ELENA UDREA VA FI LIBERĂ. “ACUM POATE, ÎN SFÂRȘIT, SĂ…”)

„Instituţia se va consulta cu autorităţile din România pentru a clarifica informaţiile despre acest caz”, a transmis OATRI. (Cel mai bun studio de videochat din Bucuresti face angajari)

Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute pe 3 octombrie de autoritățile din Costa Rica

Tribunalul Penal din districtul Pavas, situat la periferia oraşului San Jose, a decis pe 3 decembrie admiterea cererii procurorilor de menţinere în detenţie preventivă a Elenei Udrea şi a Alinei Bica până la finalizarea procedurii de extrădare, informează site-ul de ştiri AmeliaRueda.com. Înaintea deciziei, Ministerul Public din Costa Rica anunţa că a cerut prelungirea detenţiei preventive până la „finalizarea procedurii de extrădare solicitată de România”. (VEZI ȘI: ELENA UDREA VA FI ELIBERATĂ! INSTANŢA SUPREMĂ SUSPENDĂ EXECUTAREA PEDEPSEI)

Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute pe 3 octombrie de autoritățile din Costa Rica, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României. (Studio de videochat Bucuresti ofera salariu garantat!)

Citește și...