BAC 2018 sesiunea de toamnă. Rezolvarea subiectelor limba română, de la EDU.RO

Publicat: 20/08/2018 | 16:05

Subiectele de la Limba și literatura română au fost publicate de Ministerul Educației. Absolvenții de liceu care participă la sesiunea a doua a Bacalaureatului au susținut astăzi primul examen scris. 

Candidații au avut 3 ore timp să rezolve subiectele de la Română, concepute pe 3 mari cerințe. Primul subiect de la Română a pornit de la un fragment din „Memorii” de Mircea Eliade. La subiectul al III-lea, cerința pentru elevii de la Real a fost următoarea: „Redactează un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinţi particularităţi ale unui text poetic studiat, aparţinând lui George Bacovia sau lui Lucian Blaga”. Absolvenții de la Uman au avut de făcut un eseu pornind de la o poezie de-a lui Tudor Arghezi sau Nichita Stănescu.
Examenul scris la Limba și literatura română a fost prima probă din cadrul sesiunii a II-a de Bacalaureat 2018. La examen a fost extrasă varianta nr. 1 de subiecte. Anul acesta, probele orale de la BAC sunt programate după examenele scrise.

Rezolvarea subiectelor la limba romana , de la Bacalaureat 2018 sesiunea de toamna

Conform metodologiei, candidații la Bacalaureat în toamna lui 2018 trebuie să rezolve 3 subiecte la proba scrisă la limba română, care, în total, adună 90 de puncte. Primul subiect este notat cu 50 de puncte, al doilea e notat cu 10 puncte, iar al treilea cu 30 de puncte. Mai sunt încă 10 puncte care sunt acordate din ofi

Ministerul Educației precizează că toate cele trei subiecte ale probei scrise sunt oblgatorii. Timpul de lucru acordat pentru rezolvarea lucrării este de trei ore.

Citește și: Admitere facultate 2018. Când încep înscrierile

Probele orale vor începe cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se vor desfăşura pe 24 şi 27 august, pe 28 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, între 29-30 august, evaluarea competenţelor digitale şi examenul se încheie pe 30-31 august, când este programată evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat 2018, sesiunea de toamnă vor fi afișate pe 1 septembrie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 16:00 – 20:00. În perioada 2-5 septembrie contestaţiile vor fi soluţionate, iar pe 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

 

 

 

Citește și...