Bacalaureat 2019. Rezultatele complete, afișate de EDU.RO

Publicat: 07/07/2019 | 09:01
Bacalaureat 2019. Rezultatele complete, afișate de EDU.RO

Bacalaureat 2019. Elevii care au susținut examenul de Bacalaureat așteaptă cu mari emoții afișarea primelor rezultate. Luni, 8 iulie, pe site-ul edu.ro vor fi publicate rezultatele examenului de Bacalaureat 2019.

Conform Metodologiei de organizare și desfășurara a examenului de bacalaureat 2019, examenul de bacalaureat este modalitatea de evaluare a competenţelor, a nivelului de cultură generală şi de specializare, atins de absolvenţii de liceu. Dreptul de a susţine bacalaureatul îl au elevii care au promovat învăţământul liceal, indiferent de forma de învăţământ. Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului și Sportului, numit în continuare MECTS, organizează în fiecare an şcolar, potrivit legii, două sesiuni de bacalaureat.

Citește și: REZOLVAREA SUBIECTELOR LA MATEMATICĂ, LA BACALAUREAT 2019

MECTS organizează în fiecare an şcolar o sesiune specială de bacalaureat, pentru elevii din clasa a XII-a/a XIII-a participanţi la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale care se desfăşoară în perioada sesiunii normale de bacalaureat. Calendarul sesiunii speciale se aprobă prin ordin al ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului și Sportului. Elevii claselor a XII-a din secţiile cu predare în regim bilingv a limbii franceze, italiene sau spaniole, incluse în acordurile bilaterale, susţin probele specifice ale examenului de bacalaureat, în conformitate cu prevederile acordului şi, după caz, ale metodologiei specifice.

Bacalaureat 2019. Promovarea examenului de bacalaureat

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții cumulativ: susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 cel puțin, la probele scrise.

Vezi și aici: EDU.RO: SUBIECTE ȘI BAREM LA ISTORIE, LA BAC 2019

Bacalaureat 2019. Cum se calculează media la examenul de bacalaureat

Ca să calculezi media finală a examenului de Bacalaureat, trebuie să faci o formulă foarte simplă. Mai exact: Media aritmetică – suma unui număr de variabile împărțit la numărul lor. Media aritmetică = (a+b)/2.

În cazul examenului de BAC se susțin trei probe scrise, astfel că vor exista trei note. Media de BAC se va calcula: (a+b+c)/3. Prin urmare, dacă un elev a obtinut următoarele note la examenul național de bacalaureat: Limba Română – 8,5; Matematică – 8; Chimie 9,40. Media la BAC se calculează în felul următor: (8,5+8+9,40)/3= 8,63.

Nu rata: BAC 2019. REZOLVAREA SUBIECTELOR LA LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ. BACOVIA SAU BLAGA LA REAL ȘI ARGHEZI SAU BARBU LA UMAN

Bacalaureat 2019. Depunerea contestațiilor

Afișarea primelor rezultate la Bacalaureat 2019, în centrele de examen și pe site-ul edu.ro, este prevăzută pentru data de 8 iulie 2019, până la oră 12:00. Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi între orele 12:00 și 16:00.

Rezultatele finale la Bacalaureat 2019, după rezolvarea contestațiilor, vor fi făcute publice pe 13 iulie 2019.

Citește și...