Bacalaureat 2019 toamnă. Subiecte și barem la Istorie

Publicat: 23/08/2019 | 10:28
Bacalaureat 2019 toamnă. Subiecte și barem la Istorie

Bacalaureat 2019 toamnă. O parte dintre absolvenţii clasei a XII-a care nu au reuşit să promoveze Bacalaureatul în prima sesiune de examene susțin azi proba scrisă la Istorie, iar cealaltă parte la Matematică. La scurt timp după încheierea examenului vor fi făcute publice subiectele, dar și baremul. 

Citește și: TOP 10 – Vedetele din România care au picat la Bacalaureat. Ce note rușinoase au luat la BAC

Bacalaureat 2019 toamnă. Subiecte și barem la Istorie

Vă reamimtim că vor fi monitorizate cu camere de supraveghere video şi audio funcţionale sălile în care se desfăşoară activităţi specifice examenului de bacalaureat: susţinerea probelor, descărcarea şi multiplicarea subiectelor, predarea şi preluarea lucrărilor scrise, amestecarea, numerotarea şi introducerea în plicuri a lucrărilor, evaluarea acestora, depozitarea bagajelor.

Imediat ce subiectele și baremul la Istorie vor fi făcute publice, ele vor apărea și pe CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România. De asemenea, va fi publicat și baremul pentru proba scrisă de la această probă. Înainte să fie posibil acest aspect, puteți consulta subiecte mai vechi pe subiecte.edu.ro.

De asemenea, candidații trebuie să mai știe că li se interzice la examenul de bacalaureat să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop.

Candidaţii care refuză depozitarea obiectelor menţionate, în sala stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop, nu sunt primiţi în examen.

Se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare şi altele asemenea sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen:

– orice fel de lucrări: manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor

– telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la reţele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alţi candidaţi/asistenţi din centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.

Se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul. Candidaţii care încalcă regulile menţionate sunt eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Citește și...