Acasă » Exclusiv » BREAKING NEWS. Băiețelul de 9 ani care și-a ucis bunica și-a atacat fratele mai mic: ”Când am ajuns în cameră…”

BREAKING NEWS. Băiețelul de 9 ani care și-a ucis bunica și-a atacat fratele mai mic: ”Când am ajuns în cameră…”

De: Keva Iosif 08/09/2019 | 22:41
BREAKING NEWS. Băiețelul de 9 ani care și-a ucis bunica și-a atacat fratele mai mic: ”Când am ajuns în cameră...”

După ce CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, a dezvăluit ieri că băiatul de 9 ani din București care și-a ucis bunica, în urmă cu un an, a ajuns într-un centru de plasament, acum vine rândul unor alte mărturii în premieră în acest caz! Este vorba despre martori care susțin că imediat după crimă minorul și-ar fi atacat și fratele mai mic. 

Reamintim că, în luna mai a anului trecut, toată opinia publică a rămas șocată de vestea că un băiat de 9 ani, din București, și-a înjunghiat mortal bunica, cu patru lovituri de cuțit, pentru că i-a interzis să se mai joace la calculator, având teme de făcut.

Tragedia a fost anunţată prin 112 chiar de băiat. Martor la această oroare a fost și fratele lui mai mic, care s-a trezit speriat de țipete și a văzut corpul bătrânei, plin de sânge.

Ulterior, minorul care a comis crima, dar și fratele lui, împreună cu mama lor, au fost transferați căte un centru special unde au primit consiliere. Aici, specialiștii au constatat, în urma unei evaluări, că fratele mai mic al minorului care și-a ucis bunica este foarte afectat de cele întâmplate.

În urma evaluării psihologice a minorului R____ , s-a concluzionat că ulterior omuciderii întreg universul c________ a fost puternic schimbat, acest eveniment având drept consecință directă pentru copil pierderea persoanei de referință a bunicii materne și modificarea relației cu fratele mai mare. Copilul a trăit puternice sentimente de copleșire și neputință, frică și aplatizare emoțională, care s-au suprapus factorilor individuali vulnerabilizanți, efect al istoricului evenimentelor traumatizante consecutive (boala mamei, separarea de acesta, divorțul părinților, relația conflictuală dintre aceștia)”, se arată într-o motivare depusă la instanță prin care părinții minorului care ucis își doresc să-l ia din centru de plasament, acolo unde a ajuns acum, pentru că ei nu au respectat tratamentul impus de medici.

Mai mult decât atât, CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă declarații în premieră despre comportamentul agresiv al minorului care a ucis, față de fratele mai mic și față de psihologi, imediat după tragedie, chiar în centrul în care au fost internați.

De asemenea, piesele dosarului relevă agresivitate ridicată a minorului D_____ față de mama și fratele mai mic, atât verbală, cât și fizică (a se vedea, spre ex., înscrisurile de la filele 68, 74 dosar, care atestă violență verbală și fizică a minorului D_____ față de mamă și frate). Totodată, raportul psihologic întocmit de Cabinet Individual de Psihologie L_________ E____ M_____ atestă ca minorul nu își poate controla stările de furie și comportamentele agresive și caracterul imprevizibil al acțiunilor acestuia, furie generalizată și crescândă dacă i se cere ceva ce nu dorește, însoțită de manifestări violente puternice (aruncatul obiectelor, înjuratul mamei, lovit ușa, refuzul regulilor, intruzivitate foarte mare în spațiul personal al celorlalți, comportament obsesiv-compulsiv).

Raportul olograf de tura din 18.08.2018 (fila 63 dosar fond): „la ora 14,30 se auzeau țipete din camera fraților D________ și împreuna cu colega mea J___ am mers să vad ce sa întâmplat; R____ a spus că D_____ l-a bătut cu picioarele iar mama îi face observații tot lui; i-am rugat să se liniștească daca nu o vom trimite pe mama în sala de joc iar noi vom sta cu ei în camera, la auzul celor spuse de noi, frații D________ s-au mai liniștit”,

– raportul olograf de tura din 12.08.2018 (fila 64 și 65 din dosarul de fond): „ Dna.D________ a dat tratamentul lui D_____. La 21 mi-a adus un telefon și doua încărcătoare însă am mers în camera ei fiindcă se auzeau țipete: ambii băieți ….. (indescifrabil) … au amenințat ca vor distruge încărcătoarele telefoanelor.

Mama lor le spunea sa se potolească și să se culce …. S-au liniștit când le-am spus ca o voi trimite pe mama lor la birou și voi sta eu cu ei„, a declarat un martor din centru care a asistat la scenele violente.

Minorul care și-a ucis bunica a avut probleme încă de la vârsta de 4 ani

Un alt detaliu care nu este cunoscut publicului îl reprezintă faptul că băiatul de 9 ani care și-a ucis bunica suferea de o afecțiune pshiatrică pe care medicii i-au depistat-o încă d ela vârsta de 4 ani.

Tribunalul a apreciat că, așa cum reiese din analiza coroborată a materialului probator redat anterior, situația de față a fost creată ca urmare a afecțiunilor psihiatrice de care suferă minorul D________ D_____ A_____ încă dinainte de divorțul părinților (conform raportului întocmit de Cabinetul Individual de Psihologie Gavajuc D____, D_____ a manifestat agresivitate de timpuriu, prima consultație psihiatrică fiind la vârsta de 4 ani a c________, în urma căreia primește prescripție medicamentoasă pentru tulburări de comportament ) și a refuzului tatălui de a colabora la aplicarea soluțiilor propuse de specialiști (total în cazul minorului D_____ – și școală, și terapie psihologică; parțial în cazul minorului R____ – tatăl participă la ședințele de terapie).

Raportul enumeră factorii situațional traumaticii care au existat în viața băiatului înainte de omucidere: „amenințarea integralității corporale și a vieții; vătămări corporale repetate, intenționate (mama și copilul declară că tata îl corecta fizic); abuz fizic și psihic repetat din partea tatălui (ceartă, amenințare, bătaie, neglijență), bunicii paterne (…), bunicii materne (…); expunerea la vătămare intenționată din partea bunicii materne în momentul producerii omuciderii (lovirea c________ cu mătura); observarea violenței domestice între membrii familiei (numeroase conflicte, amenințări, limbaj agresiv, implicare în comportamente agresive cu fratele mai mic); vinovăția față de vătămarea mamei (…); pierderea violentă și bruscă a persoanelor din familie(…)”, se arată în motivarea judecătorilor.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Doliu la Craiova! A murit portarul care le-a adus un titlu: „Nu îl vom uita niciodată”
Doliu la Craiova! A murit portarul care le-a adus un titlu: „Nu îl vom uita...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Fostul iubit al Cristinei Cioran, declarații halucinante: „Îmi fac alt copil! Nu mă mai interesează nici de ea, nici de copil”
Fostul iubit al Cristinei Cioran, declarații halucinante: „Îmi fac alt copil! Nu mă mai interesează...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Viorel Lis a ajuns într-o stare gravă: „Nu mai poate să se deplaseze”. Oana Lis a făcut tristul anunț în cadrul unui eveniment monden
Viorel Lis a ajuns într-o stare gravă: „Nu mai poate să se deplaseze”. Oana Lis...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și Vărsătorii sunt avantajați
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și...
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Mare surpriză la Chefi la Cuțite. Cine e marele câștigător
Mare surpriză la Chefi la Cuțite. Cine e marele câștigător
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
De ce nu s-au căsătorit până acum Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu: „Durerea a fost cea care ne-a unit”
De ce nu s-au căsătorit până acum Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu: „Durerea a fost...
Ce să pui în colivă ca să-i dai cel mai bun gust. Adaugi doar acest lucru și va fi un deliciu
Ce să pui în colivă ca să-i dai cel mai bun gust. Adaugi doar acest...
O televiziune din România își schimbă numele. Ce va difuza de acum înainte
O televiziune din România își schimbă numele. Ce va difuza de acum înainte