Bătălia pentru titlul de edil al Capitalei, tot mai strânsă. Gabriela Firea, în topul preferinelor cetățenilor. Traian Băsescu o ajunge din urmă

Autor:
Publicat: 15/08/2020 | 14:27
Bătălia pentru titlul de edil al Capitalei, tot mai strânsă. Gabriela Firea, în topul preferinelor cetățenilor. Traian Băsescu o ajunge din urmă

Lupta pentru titlul de edil al Capitalei devine tot mai strânsă și prinde contur. Potrivit unui sondaj Sociopol la București, Gabriela Firea este în topul preferințelor cetățenilor, însă Traian Băsescu vine și el în forță.

În lupta alegerilor locale, candidații și-au prezentat „oferta” așa cum au putut mai bine. Cap de afiș rămâne, totuți, bătălia pentru Primăria Capitalei: se fac anumit calcule și toată lumea speră că deznodământul din București va schimba nu numai orașul, ci și întreaga țară.

Potrivit unui sondaj Sociopol la București, Gabriela Firea rămâne preferata cetățenilor, însă și Traian Băsescu vine din spate, în forță.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, pentru funcția de primar general lucrurile ar arăta așa:

Gabriela Firea – 41%

Nicușor Dan – 34%

Traian Băsescu 15%

Călin Popescu Tăriceanu – 5%

În cazul partidelor, în lupta pentru votul la Consiliul General al Municipiului București:

PSD – 29%

PNL – 28%

USR-PLUS – 21%

Pro Romania – 7%

PMP – 6%

ALDE – 4%

Fostul președinte Traian Băsescu, în lupta pentru Primăria Capitalei

Partidul lui Băsescu va decide. „Singura problemă este o decizie a partidului. I-am informat că dacă au nevoie de serviciile mele sunt aici. (…) Am discutat cu Eugen Tomac solicitându-i ca după ce definitivează listei de candidați să aibă în vedere și candidatura mea”, a spus Traian Băsescu. Traian Băsescu a mai spus marți că PMP va avea liste complete de candidați la Consiliul General, candidați la sectoarele Capitalei, dar și la Primăria Generală. Băsescu a mai spus că PMP singur, fără el, are 10% în București.

Fostul președinte al României a pus și o condiție pentru a candida la Primăria Capitalei. Anume, o va face în cazul în care PNL şi PMP nu ajung la o înţelegere privind o candidatură comună la Consiliul General al Municipiului Bucureşti. „Am fost adeptul şi promotorul ideii – dreapta să meargă cu Nicuşor Dan. Dar asta înseamna să mergem măcar într-o alianţă politică. Da, îl susţineţi pe Nicuşor, dar la Consiliul General nu avem liste comune. Decizia mea este să avem o discuţie serioasă în PMP. În cazul în care nu se realizează o alianţă, să candidez pentru PMP. Garantez partidului un scor acceptabil pentru Bucureşti”, a declarat Traian Băsescu la Adevărul Live, citat de stirileprotv.ro.