Bilanț cutremurător în urma taifunului Mangkhut: cel puțin 49 de morți: “S-a simțit ca și cum era sfârșitul lumii”

Publicat: 16/09/2018 | 15:02

Cel puțin 49 de oamei și-au pierdut viața, după ce statul Filipine a fost lovit de taifunul Mangkhut! Imaginile surprinse atât în timpul calamității naturale, cât și după ce aceasta a luat sfârșit sunt cutremurătoare. Temuta furtună a ajuns în China, iar autoritățile din Hong Kong au declarat starea de urgență, după ce mai multe acoperișuri au fost rupte, iar valurile au măsurat câțiva metri înălțime, relatează jurnaliștii de la The Guardian.

Bilanț cutremurător în urma taifunului Mangkhut: cel puțin 49 de morți

În afară cele 49 de persoane care au murit în urma taifunului Mangkhut, bilanț care ar putea crește în următoarele ore, alți 13 oameni sunt dați dispăruți, a precizat un oficial guvernamental, potrivit dpa. Cea mai mare parte a victimelor  şi-au pierdut viaţa în alunecările de teren care au avut loc în Cordillera, o regiune din nordul ţării, potrivit lui Francis Tolentino, consilier prezidenţial însărcinat cu măsurile guvernamentale de ajutorare.

O localnică, Bebeth Saquing, a povestit pentru AFP, că cel mai puternic taifun care a lovit în acest an Filipine s-a simțit ca și cum ”era sfârșitul lumii”.

Printre victime s-au aflat familii care nu şi-au părăsit locuinţele în ciuda ordinelor de evacuare, a spus acesta în cadrul unei informări pentru preşedintele Rodrigo Duterte, care a vizitat oraşul Tuguegarao, una dintre zonele puternic afectate de Mangkhut.

Furtuna puternică a ajuns astăzi în Macao și Hong Kong. În filmarea de mai jos au fost surprinse momentele dramatice în care un tată și fiul lor sunt luați pe sus de vântul care suflă cu multă violență.

 

Hong Kiong se află pe coasta Mării Chinei de Sud, la gura de varsare a Fluviului Perlelor.

În imaginile de mai jos puteți observa cum avioanele dintr-un aeroport sunt pur și simplu luate pe sus ca niște jucării.