Bilanţul atacului armat comis într-un liceu de lângă Seattle a ajuns la cinci morţi

Publicat: 08/11/2014 | 15:40
Bilanţul atacului armat comis într-un liceu de lângă Seattle a ajuns la cinci morţi

Altă victimă a atacului armat comis în urmă cu două săptămâni într-un liceu de lângă Seattle a murit din cauza rănilor, bilanţul ajungând astfel la cinci morţi, inclusiv atacatorul, care s-a sinucis.

„Din nefericire, Andrew Fryberg, în vârstă de 15 ani, a decedat în această seară”, a anunţat vineri seara spitalul din Seattle în care minorul era internat în stare critică. O adolescentă a fost ucisă pe loc, alta a decedat două zile mai târziu, iar a treia după o săptămnă de la atac. În afară de Andrew Fryberg, încă un băiat se afla în stare gravă, fiind împuşcat în maxilar.

Băiatul care a decedat vineri era vărul atacatorului, identificat ca fiind Jaylen Ray Fryberg, un elev de origine amerindiană prezentat ca „amabil” şi foarte popular de către colegii săi şi o vedetă a echipei de fotbal a Liceului Marysville-Pilchuck, un oraş de lângă Seattle.

Atac armat

CITESTE SI

ATAC armat la Parlamentul CANADIAN! Un barbat a fost ucis!

ATAC armat in Washington! Mai multe persoane au fost ranite intr-un centru comercial!

El a acţionat singur şi s-a sinucis prin împuşcare după atacul pe care l-a comis în cantina liceului. Jaylen Fryberg a postat pe reţele de socializare o serie de mesaje care sugerează că o suferinţă din dragoste s-ar fi aflat la originea gestului său, dar poliţia nu a stabilit încă mobilul atacului.

Atac armat la o scoala din Seattle
Atac armat la o scoala din Seattle

Însă ancheta a dezvăluit că adolescentul şi-a vizat în mod deliberat şi şi-a atras în capcană victimele, pe care le-a invitat la masă. Poliţia a mai confirmat că arma crimei, un pistol de tip Beretta de calibrul 40, a fost cumpărată şi înregistrată legal şi aparţinea unuia dintre membrii familiei atacatorului.

Citește și...