Bilanțul persoanelor ucise de gripă. S-a ajuns la 50 de morți în România!

Publicat: 22/02/2018 | 22:13
Bilanțul persoanelor ucise de gripă. S-a ajuns la 50 de morți în România!

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 50, a informat joi seara Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Conform sursei citate, ultimele două persoane care au murit din cauza gripei aveau condiţii medicale preexistente şi nu erau vaccinate antigripal. Este vorba despre doi bărbaţi – unul de 71 de ani din Bucureşti şi unul de 42 de ani din judeţul Giurgiu, arată Agerpres.

„Numărul de cazuri de gripă este cel puţin dublu faţă de cel raportat”, afirmă specialişti prin mâna cărora trec bolnavii în această perioadă. Însă oficialii Institutului Naţional de Sănătate Publică spun că au de respectat anumiţi parametri pentru a declara epidemie şi, conform datelor, în prezent există doar focare de gripă, cu precădere în centrele universitare.

De aceea „în prezent, se poate declara epidemie doar pe un teritoriu restrâns. Ca să declari epidemie pe ţară e nevoie de o extindere teritorială semnificativă şi de un număr suficient de mare de cazuri”, a declarat epidemiologul Geza Molnar, pentru Adevărul.

Citește și...