Bilanțul românilor din străinătate infectați cu coronavirus. Covid-19 a ucis 11 persoane, până în prezent!

Publicat: 28/03/2020 | 17:50
Bilanțul românilor din străinătate infectați cu coronavirus. Covid-19 a ucis 11 persoane, până în prezent!

Epidemia mondială de coronavirus face victime de la o zi la alta, iar printre țările afectate se numără și România, de o lună. Nici în străinătate lucrurile nu sunt mai promițătoare, căci foarte mulți români au fost infectați cu Covid-19 și 11 și-au pierdut viața. 

Situația românilor din străinătate nu este una prea îmbucurătoare. Potrivit informațiilor oferite de stiripesurse.ro, până în prezent, 67 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 52 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, 3 în Franța și câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie și Luxemburg.

Din păcate, 11 români și-au pierdut viața de la începutul pandemiei de coronavirus: 8 în Italia, 2 în Franța și 1 în Marea Britanie.

BILANȚ CORONAVIRUS. 30 de oameni uciși până acum de coronavirus în țară / Ultima victimă, un bărbat de 74 de ani, internat la Oncologie

Până astăzi, în România s-au înregistrat nu mai puțin de 1.452 de cazuri de persoane testate pozitiv cu coronavirus, iar 139 au fost declarate vindecate și au fost externate: 54 la Timișoara, 55 la București, 16 la Iași, 6 la Craiova, 6 la Constanța și 2 la Cluj. S-au înregistrat, de asemenea, 30 de decese.

De asemenea, au fost înregistrate alte 160 de noi cazuri, de la ultima informare trasmisă de Grupul de Comunicare Strategică, iar pacienții nou testați pozitiv cu coronavirus au vârste cuprinse între 13 și 83 de ani.

În acest moment, sunt internați la ATI 34 de pacienți, iar 25 dintre aceștia sunt în stare gravă, mai transmite sursa citată.

Citește și...