Bilanţul valului de frig din Rusia a ajuns la 170 de morţi

Publicat: 09/01/2013 | 20:44
Bilanţul valului de frig din Rusia a ajuns la 170 de morţi

Începutul iernii aspre din Rusia a lăsat 170 de morţi, potrivit unui ultim bilanţ, anunţat miercuri, de către o sursă medicală, relatează agenţia Interfax, citată de AFP.

„De la începutul perioadei reci, 170 de persoane, inclusiv un copil, au murit din cauza hipotermiei şi degerării”, a anunţat sursa.

Conform unui bilanţ precedent, au decedat 123 de persoane. În total, 1.594 de persoane au fost spitalizate, dintre care 69 sunt copii. În ultimele 24 de ore, nouă persoane au fost internate în spital.

Un val intens de frig a lovit Rusia în decembrie, făcând ca temperaturile să scadă până la minus 30 de grade Celsius în regiunea Moscovei şi minus 59 de grade Celsius în Iacuţia.

Aceste temperaturi erau cu cel puţin zece grade sub norma sezonieră, geruri mari fiind, de obicei, în ianuarie-februarie.

Mai târziu, mercurul din termometru a urcat, chiar şi pentru scurt timp, aducând ploaie în Moscova, la sfârşitul lui decembrie şi stabilizându-se, miercuri, la minus 12 grade Celsius în capitală, o temperatură normală pentru această perioadă a anului, potrivit serviciilor meteorologice din Rusia.

Citește și...