Blogger-ul Hagex a fost asasinat de un cititor cu care s-a certat online!

Publicat: 26/06/2018 | 15:05

Un blogger japonez cunoscut sub numele de Hagex a fost asasinat duminică (24 iunie) de un cititor cu care s-a certat online, după ce a susţinut o conferinţă de presă despre „certurile pe Internet” şi despre modul cum să le gestionezi.

Asasinarea lui Kenichiro Okamoto, alias Hagex, un salariat al unei societăţi din Tokyo şi un specialist în securitate online care a apărut în câteva rânduri la televiziune, a fost premeditată, a anunţat poliţia. Bărbatul în vârstă de 41 de ani, a susţinut duminică o conferinţă la Fukukoa, în sud-vestul ţării, despre „certurile pe Internet” în care a vrut „să-şi împărtăşească experienţa din certuri întâlnite online şi despre modul cum să le răspunzi”, potrivit Digi24. (Citește și Toţi poliţiştii au fost arestaţi, după asasinarea unui candidat)

Criminalul blogger-ului Hagex a fost arestat

Hagex a fost găsit mort în toaletă. El a fost ucis cu mai multe lovituri de cuțit, potrivit presei locale. Presupusul asasin a fost arestat şi şi-ar fi recunoscut fapta, potrivit postului public NHK. El şi-a justificat fapta prin faptul că-l „detesta” pe blogger. Internetul japonez este teatrul a numeroase dispute şi hărţuiri, pornind de la persoane care acţionează adesea mascându-şi identitatea reală.