Bolnavi de cancer, umiliți la Arad. Au așteptat ore în șir sosirea medicului, apoi au fost poftiți în cabinet câte șase. Ce spun reprezentanții spitalului

Publicat: 22/02/2018 | 15:23

Zeci de pacienți ai secției de Oncologie din cadrul spitalului Municipal Arad sunt nevoiți să aștepte cu orele la cabinetele de specialitate. Un tânăr care însoțea, joi, la spital, un membru al familiei sale, a răbufnit și a postat pe rețelele de socializare un mesaj cât se poate de lămuritor.

„Asta e România reală în care trăim … secția de Oncologie Arad, programul de lucru al doctorului de la ora 9 la ora 12 iar doctorul încă nu a ajuns la ora 11. Zeci de oameni bolnavi de cancer stau și așteaptă pe coridor de la ora 8:30. Nu este suficient că acești oameni suferă de o asemenea boală cumplită și au probabil orele și zilele de viață numărate, trebuiesc și umiliți de sistemul minunat al acestei țări . România, te iubesc… Susținerea bolnavilor de cancer nu se face prin postări de mesaje pe Facebook cu «sunt și eu alături … » , postările de genul nu ajută cu nimic , realitatea e alta și e cruntă”, a comentat Sebastian, cel care a făcut publică situația de la Oncologie.

Contactați, reprezentanții Spitalului Județean din Arad au luat legătură cu șeful de secție de la oncologie, care a transmis că nu crede în această ipoteza, dar că va face verificări. Ulterior, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Arad a precizat, pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, că doctorița în cauză a întârziat la cabinet două ore și jumătate pentru că a avut o urgență, în secția de oncologie a spitalului, unde se afla încă de la ora 7.00.

De cealaltă parte, martorii susțin că situația este și mai umilitoare, pentru bolnavi, deoarece, odată cu sosirea întârziată a medicului, acesta ar fi poftit în cabinet șase pacienți deodată.

Au intrat șase pacienți deodată,  fiecare bolnav de cancer. Nu există pic de intimitate;  într-o chestie atât de sensibilă, dacă un pacient trebuie consultat se trage un paravan mobil, pacientul se dezbracă și este consultat … femei, bărbați, toți la grămadă.  Este umilitor și degradant”, a mai comentat tânărul care a avut curajul să spună ce a văzut la Oncologie, la Arad, în această dimineață. (VEZI ȘI: MĂRTURII DUREROASE ALE UNEI JURNALISTE BOLNAVE DE CANCER, CARE A AJUNS ÎN CRIZĂ LA URGENŢE: ”AM ZĂCUT CA UN CÂINE…” ACUZĂ PERSONALUL DE LA UN SPITAL DIN HAMBURG)

Comentariile au curs cu zecile.

„Ceea ce se întâmplă la secția de oncologie din Arad este strigător la cer și nu se iau nici un fel de măsuri, comportamentul celor doi doctori, cât și al personalului medical din această secție este total lipsit profesionalism (…) Susțin să facem o petiție către Ministerul Sănătății pentru a face ceva în această situație! Mă semnez că fiind fiul unui părinte care a murit de această boală cruntă!”, spune unul dintre comentatori.

„Câteva luni am bătut și holurile acelei văgăune că altfel nu o pot numi. Totul se face pe grabă. Doctori stresați că nu au timp să se ocupe de pacienți. Bolnavi ajunși la capătul răbdării, care, pe lângă boala lor, mai au și pe cap chestia că trebuie să își petreacă ore în șir acolo împreună cu un aparținător (dacă e cazul). Tocmai de aceea, eu am luat hotărârea de a merge la spitalul de oncologie din Timișoara. Acolo, aceeași poveste cu așteptatul. Singură diferența fiind amabilitatea personalului din spital și interesul doctorului față de pacient. Asta în cazul fericit când ai posibilitatea atât material și timp să poți să însoțești persoană bolnavă peste tot. Și restul? Sunt sigur că se gândesc cu groază la ziua în care urmează să ajungă din nou pe acele holuri infecte”, adaugă un alt internaut. (CITEȘTE AICI: SFÂȘIETOR. UN STUDENT EMINENT DIN ARAD S-A STINS LA SPITAL. APROPIAȚII ȘTIAU CĂ AR FI SUFERIT COMPLICAȚII DE LA O RĂCEALĂ, DAR…)

Citește și...