Acasă » Știri » LIVE TEXT | Breaking news! Explozie puternică la o stație de alimentare din Dâmbovița. O persoană decedată, 26 de pompieri răniți, explozii în lanț la stația GPL

LIVE TEXT | Breaking news! Explozie puternică la o stație de alimentare din Dâmbovița. O persoană decedată, 26 de pompieri răniți, explozii în lanț la stația GPL

De: Andreea Voicu 27/08/2023 | 00:35
O explozie a avut loc la o stație GPL din Crevedia / sursă: Capturi video

Informații de ultimă oră! Cel puțin două explozii puternice au avut loc la o stație de alimentare din Crevedia, județul Dâmbovița, în după-amiaza zilei de sâmbătă, 26 august 2023. Potrivit informațiilor, o persoană a decedat. Sunt zeci de răniți, în urma exploziilor. Misiunea este în plină desfășurare. 

Update ora 01:15 | Incendiul a fost lichidat și încep căutările după persoanele dispărute.

Update ora 00:35 | Premierul Marcel Ciolacu a făcut noi declarații.

„Ne concentrăm să salvăm cât mai multe vieți. Mecanismul european este declanșat. Încă nu a plecat niciun pacient. Au fost în sălile de operație aici la Floreasca vreo patru, o să merg cu domnul ministru și la Bagdasar, unde mai sunt și acolo pacienți Am înțeles că este fiul unui primar (n.r. cel care deține stația GPL)”, a declarat Premierul Marcel Ciolacu, la Spitalul Floreasca.

„Toate procedurile au fost activate și toată lumea este la post. De Ministerul de Interne răspund eu în acest moment și pot să vă asigur că absolut toate procedurile au fost respectate”, a declarat Cătălin Predoiu, după vizita de la Spitalul Floreasca din București.

Două victime sunt arse pe 95% din corp.

Ministerul Sănătății a transmis: „În spitalele din București sunt internate, în acest moment, 46 de victime ale exploziilor care au avut loc la o staţie GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa: 13 sunt la Spitalul Bagdasar Arseni, patru la Spitalul de Arși, 28 la Floreasca, una la Elias. Opt pacienți sunt intubați. Cifrele vor fi actualizate pe măsură ce apar noi informații”.

Update ora 00:10 | Focul mocnește, în continuare, la stația GPL, iar pompierii se luptă să stingă incendiul. Există pericol de explozie. Potrivit unor informații, explozia ar fi pornit în momentul în care, la stația de alimentare, o pompă a cedat, iar persoana care alimenta avea o țigară aprinsă.  Nu se cunoaște dacă acesta este motivul real al exploziei inițiale.

Update ora 23:38 | Premierul Marcel Ciolacu a făcut o serie de declarații, după exploziile de la stația GPL din Crevedia. Sunt disponibile aici. Mecanismul European de Protecţie Civilă a fost activat.

Update ora 23:36 | Încă un incediu în județul Dâmbovița! Pompierii intervin de urgență la 20 de kilometri de zona în care au avut loc exploziile din Crevedia. Incendiul se manifestă lângă o fabrică de armament.

Stația de încărcare îi aparține fiului Primarului Municipiului Caracal

Update ora 23:29 | Roxana Ciucă, jurnalist RTV: „Am vorbit cu Primarul Municipiului Caracal, Ion Doldurea. Stația îi aparține lui Ionuț Doldurea, fiul său. Va lua un avion să se întoarcă de urgență în România. Persoana decedată ar fi un cetățean pakistanez. Băiatul său este în aceste momente la fața locului, cu Procuratura lângă el”. Potrivit informațiilor, stația nu ar mai fi fost funcțională „de ceva timp”.

Update ora 23:15 | Există o linie verde la care pot apela rudele persoanelor rănite în urma exploziilor. Acestea sunt:

  • 021/206.93.97
  • 021/206.93.98

Update ora 22:58 | Două victime vor fi transportate, în această noapte, la Spitalul Militar din Bruxelles. Alte două ar ajunge în Italia, potrivit informațiilor.

Update ora 22:57 | Sunt 46 de persoane rănite, 8 sunt intubate. La momentul actual, la Spitalul Floreasca au fost transportați 23 de răniți. La Spitalul Bagdasar se află 11 pacienți, dintre care 3 sunt intubați. La Spitalul Universitar au fost transportați 4 pacienți. La Spitalul de Arși au fost duși 4 pacienți, unul fiind intubat.

Klaus Iohannis, Președintele României, a transmis un mesaj

Update ora 22:55 | Klaus Iohannis a transmis un mesaj, după exploziile din Crevedia.

„O nouă tragedie a zguduit în această seară România și sunt profund îndurerat că exploziile de la Crevedia s-au soldat cu victime. Transmit condoleanțe familiilor îndurerate și le urez însănătoșire grabnică celor răniți. În acest moment, prioritatea zero este să le oferim celor afectați tot sprijinul necesar și să le facilităm accesul la tratament în regim de urgență. De îndată ce situația din zona de risc va fi stabilizată, trebuie demarată rapid o anchetă pentru a afla dacă legea și regulile au fost încălcate. Solicit autorităților luarea de măsuri urgente pentru cei răniți astfel încât tragediile din trecut să nu se mai repete”, a transmis președintele pe Facebook.

Update ora 22:42 | Explozii în lanț la stația GPL din localitatea Crevedia din județul Dâmbovița.

Update ora 22:40 | Stația GPL nu s-ar fi aflat în funcționare. Potrivit declarațiilor jurnalistului RTV, Primarul din Caracal a transmis că stația de alimentare ar aparține fiului său.

Update ora 22:38 | RTV anunță cea de-a patra explozie la stația de încărcare.

Update ora 22:37 | Un martor susține că stația GPL s-ar fi aflat în funcționare.

„Eu am crezut că a explodat o butelie de la vreo casă. Eu așa cred, că undeva se ascunde ceva. (…) Am crezut că e vreo butelie de la vreun vecin. Se vede norul de fum și vâlvătaia. La început nu mi-a fost teamă. (…) Când am văzut vâlvătaia de foc… ca la bomba de la Hiroshima. Am stat o oră și jumătate printre mașini. (…) Acolo am încărcat și eu”, a spus un martor, la Realitatea.

Update ora 22:30 | Premierul Marcel Ciolacu a ajuns la celula de criză de la MAI, constituită după explozie.

Vezi și BREAKING | A PATRA EXPLOZIE LA STAȚIA DE ALIMENTARE DIN DÂMBOVIȚA. 26 DE POMPIERI RĂNIȚI, UNUL ÎN STARE GRAVĂ

Raed Arafat a făcut declarații

Update ora 22:28 | Raed Arafat a făcut o serie de declarații, după exploziile de la Crevedia.

„S-au deplasat forţe de la Dâmboviţa şi de la Bucureşti, şi pe partea medicală, şi pe partea de incendii, inclusiv elicopterul de la Bucureşti. Iniţial, a fost vorba de şase persoane afectate, persoane civile. A fost un stop cardiac, infarct, la o persoană care nu a fost direct corelată cu incendiul. A făcut infarct aici şi nu este corelată cu incendiul propriu-zis.

A fost o a doua explozie şi avem 26 de pompieri răniţi, dintre care unul grav, restul sunt cu arsuri pe diferite zone ale corpului, dar care nu au necesitat intubaţii sau îngrijiri critice. De la început suntem în legătură cu prim-ministrul şi cu ministrul Predoiu, care este la celula de criză de la minister. Am convocat celula de coordonare, există şi un reprezentant al Ministerului Sănătăţii acolo.

Evaluăm situaţia răniţilor care sunt la spitale şi ce locuri sunt. S-a discutat cu colegii de la Ministerul Apărării în cazul în care va trebui să evacuăm pacienţi în afara României, dacă va fi nevoie şi vom avea acceptul, şi aici ştiţi că durează până când obţinem acceptul, dar prima dată să vedem ce locuri sunt. Din ce am înţeles, patru locuri pentru pacienţi critici există, pentru arşi. Asta la nivel de Bucureşti şi vedem în restul ţării ce va fi şi care va fi decizia, dacă transferăm afară”, a declarat Raed Arafat, şeful DSU.

Update ora 22:18 | A fost adus un robot special pentru stingerea incendiilor.

Update ora 22:14 | Focul s-a răspândit la casa din apropierea stației GPL din localitatea Crevedia.

Focul s-a extins la o casă din apropiere

Update ora 22:05 | Misiunea se află în plină dinamică, în continuare. Există, în continuare, localnici care nu ar dori să părăsească zona!

Update ora 21:59 | 3.000 de locuitori au fost evacuați. Raed Arafat a anunțat că o persoană a făcut infarct din cauza atacului de panică. 26 de pompieri au fost răniți în urma exploziilor. Există, în continuare, pericol de explozie!

Unul dintre pompierii răniți în cea de-a doua explozie de la Crevedia, județul Dâmbovița

Activitatea stației GPL din județul Dâmbovița ar fi fost suspendată

Update ora 21:47 | Ar fi avut loc cea de-a treia explozie. Se montează un cord de comandă, la fața locului. În urmă cu puțin timp, o parte din ambulanțe au plecat cu răniții către centrele medicale. Există doar două locuri disponibile la Spitalul Bagdasar.

Informații referitoare la stația GPL din localitatea Crevedia: Din verificările efectuate, s-a stabilit faptul că societatea avea activitatea suspendată și funcționa ca parcare pentru cisternele societății.

Update ora 21:46 | Ce au spus martorii despre exploziile din localitatea Crevedia.

„Explozia a fost puternică. S-a mișcat blocul. (…) Eu m-am calmat, foarte mulți s-au speriat”, a spus o localnică.

„Era o parcare de tiruri și o stație GPL dezafectată. Nu mai încărca, nu funcționa”, a zis o altă localnică.

Una dintre exploziile de la Crevedia, surprinsă de un șofer / sursă foto: Capturi video

Update ora 21:44 | Cinci răniți, unul în stare foarte gravă, medicii încearcă să-l stabilizeze. Nicio persoană din rândul echipelor din intervenție nu a murit. Sunt echipaje în recunoaștere la fața locului.

Update ora 21:30 | Este risc major de explozie în zonă, iar cetățenii sunt îndemnați să se îndepărteze! Există un al doilea rezervor subteran plin cu gaz petrolier lichefiat.

Opt persoane se află în stare gravă, după ce au fost surprinse în exploziile de la stația GPL din localitatea Crevedia.

Planul alb a fost activat la Spitalul Floreasca. Radu Țincu, medic ATI Floreasca, la Digi24: „O parte din personal și șefii de secție vin spre spital ca să elibereze locuri, să ne asigurăm că avem capacitatea să primim răniții”.

Cea de-a doua explozie s-a produs în jurul orei 21:00

S-a produs o nouă explozie în localitatea Crevedia, la respectiva stație de alimentare

Update ora 21:00 | Două persoane au murit, iar cel puțin 16 persoane au fost rănite. S-a produs și a doua explozie la stația de alimentare din județul Dâmbovița. Potrivit informațiilor, ar fi fost răniți și jurnaliști ajunși la fața locului. În momentul celei de-a doua explozii de la stația GPL, cinci salvatori au fost răniți. Au fost acționate mai multe autospeciale din București, Prahova, Dâmbovița. Misiunea este, în continuare, în dinamică. Există rezervoare subterane, iar zona trebuie să fie eliberată, pentru că este pericol de explozie.

Cea de-a doua explozie s-a produs în jurul orei 21:00. Există persoane care au arsuri pe 80% din corp.

S-a produs încă o explozie în Credevia, în jurul orei 21:00 / sursă foto: Captură video

Update ora 20:20 | Este activat un Plan Roșu de Intervenție. A fost emis un mesaj RO-ALERT și s-a dispus evacuarea pe o rază de 300 de metri. Cel puțin cinci persoane ar fi rănite. Explozia urmată de incediu a afectat și câteva locuințe din împrejurimi.

„Având în vedere degajările mari de fum, pentru protecția populației aflată în proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-Alert. La fața locului a fost alocată și autospeciala transport roboți. Totodată, pentru protecția populației s-a luat măsura preventivă de evacuare pe o rază de 300 de metri”, transmite ISU Dâmbovița

O explozie puternică a avut loc la o stație de încărcare GPL din Crevedia, județul Dâmbovița, pe DN1 A. Potrivit informațiilor, două persoane și-au pierdut viața, în urma incidentului din această după-amiază. Mai multe persoane au fost rănite, în urma deflagrației. La fața locului intervin de urgență pompierii și echipajele medicale. Pompierii se luptă pentru a stinge flăcările. La fața locului au fost alocate patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție la înălțime, trei ambulanțe SMURD și șapte ambulanțe SAJ.

Vezi și INCENDIU MAJOR ÎN COMPLEXUL REZIDENȚIAL COSMOPOLIS! PANICĂ GENERALĂ PRINTRE MIILE DE LOCUITORI

Explozie puternică la o stație GPL din localitatea Crevedia, județul Dâmbovița, în această după-amiază

Vezi și DE-A RÂSU’-PLÂNSU’! POMPIERII DIN HUȘI AU AJUNS URGENT, PENTRU A STINGE UN BLOC ÎN FLĂCĂRI, ÎNSĂ AU UITAT UN LUCRU ESENȚIAL

Explozie puternică în Crevedia, județul Dâmbovița, la o stație GPL

Au fost alocate și zece autospeciale de stingere, zece ambulanțe SMURD, o autospecială de intervenție la înălțime și alta CBRN din cadrul ISU B-IF. De asemenea, se deplasează și elicopterul SMURD. Misiunea se află în dinamică.

„Explozie urmată de incendiu la o stație GPL din localitatea Crevedia.

Forțe alocate: 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială de intervenție la înălțime, 3 ambulanțe SMURD, 7 ambulanțe SAJ. În sprijinul ISU Dâmbovița au fost alocate și 10 autospeciale de stingere, 10 ambulanțe SMURD, 1 autospecială de intervenție la înălțime și 1 autospecială CBRN din cadrul ISU B-IF.

La locul intervenției se deplasează și elicopterul SMURD. Misiunea este în dinamică”, a transmis ISU Dâmbovița, în urmă cu scurt timp.

Pe DN1 A, circulația este blocată, în acest moment. A fost deviată prin localitatea Cocani.

Știre în curs de actualizare. 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut parte din echipa Kanal D. Din 2019 a activat în cadrul echipei CIAO. Până în prezent, are la activ peste 9500 de citeste mai mult
Parteneri
Pensionarii vor primi banii înaintea Paștelui. Poșta Română a început distribuirea în avans a pensiilor
Pensionarii vor primi banii înaintea Paștelui. Poșta Română a început distribuirea în avans a pensiilor
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Mădălina Ghenea, așa cum n-a mai fost surprinsă NICIODATĂ! Imaginile care taie respirația
Mădălina Ghenea, așa cum n-a mai fost surprinsă NICIODATĂ! Imaginile care taie respirația
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut anunțul așteptat de milioane de români
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
"Am cheltuit peste 120.000 de euro ca să-mi rotunjesc formele". Cum arată suedeza Natasha după...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a trăit „Au fost restaurante care nu m-au primit. A căzut cerul pe mine.”
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Ce conțin, de fapt, brânzeturile Pilos de la Lidl. Românii abia așteaptă să fie la ofertă și le cumpără fără să se uite pe etichetă
Ce conțin, de fapt, brânzeturile Pilos de la Lidl. Românii abia așteaptă să fie la...
Zodiac chinezesc pentru duminică, 28 aprilie. Calul află un adevăr important
Zodiac chinezesc pentru duminică, 28 aprilie. Calul află un adevăr important
Răsturnare de situație pentru cei cu TELEFOANE mobile. Au anunțat că este total INTERZIS
Răsturnare de situație pentru cei cu TELEFOANE mobile. Au anunțat că este total INTERZIS
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute. Și-a mărit tariful pentru 2024
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Die Welt publică acordul de pace pe care Ucraina şi Rusia l-ar fi putut semna în aprilie 2022
Die Welt publică acordul de pace pe care Ucraina şi Rusia l-ar fi putut semna...
Schimbarea care urmează pentru MILIOANE de români. Marcel Ciolacu, anunț astăzi, 27 APRILIE: Se va pune în aplicare
Schimbarea care urmează pentru MILIOANE de români. Marcel Ciolacu, anunț astăzi, 27 APRILIE: Se va...
Românul cu una dintre cele mai scumpe mașini. Puțini au auzit de acest milionar
Românul cu una dintre cele mai scumpe mașini. Puțini au auzit de acest milionar
Cele două ZODII care vor avea noroc uriaș în luna mai. Sunt favoritele astrelor
Cele două ZODII care vor avea noroc uriaș în luna mai. Sunt favoritele astrelor
Decizia radicală luată de fiica cea mare a lui Cristi Borcea, la 20 de ani. Momentul care îi poate schimba total viaţa
Decizia radicală luată de fiica cea mare a lui Cristi Borcea, la 20 de ani....
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
Război total după lansarea filmului Buzz House! Reacția lui Selly, după acuzațiile grave la adresa scenaristului peliculei: ”Este periculos pentru societate”
Război total după lansarea filmului Buzz House! Reacția lui Selly, după acuzațiile grave la adresa...
Teo Trandafir, momentul în care i s-a schimbat viața complet. Cum a ajuns să o adopte pe Maia: „Nu-mi doream un copil”
Teo Trandafir, momentul în care i s-a schimbat viața complet. Cum a ajuns să o...
Când poți pleca din magazine fără să plătești cumpărăturile. Ești acoperit de lege și nimeni nu are ce să îți facă
Când poți pleca din magazine fără să plătești cumpărăturile. Ești acoperit de lege și nimeni...
Aplicația care te plătește să mergi pe jos. Poți face o grămadă de bani în timp ce te plimbi
Aplicația care te plătește să mergi pe jos. Poți face o grămadă de bani în...