Breaking news! Ionuț Andrei Radu, super-starul ”naționalei” lui Rădoi, s-a întors în secret în România!

Publicat: 08/01/2019 | 22:44

Ionuț Andrei Radu este liderul incontestabil al unei generații U21 de excepție! Portarul devenit celebru și prin discursul motivațional din vestiar, dinaintea meciului cu Bosnia, s-a regăsit cu familia, zilele trecute, într-un mall din București! Iar CANCAN.RO, site-ul nr.1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, imaginile cu jucătorul pe care-l vrea, mai nou, Inter Milano.

Și-a ”preluat” frățiorul, l-a luat de mânuță și au pornit înspre mall Vitan. Au ajuns relativ repede. Ionuț Andrei Radu, celebrul portar român care a făcut minuni în câteva partide capitale pentru selecționata lui Rădoi, a intrat grăbit și s-a așezat la o masă, alături de micuț. A conversat cu el, dar nu a uitat să-și monitorizeze mobilul, iar la scurt timp a apărut restul familiei, tatăl lui, un alt frățior, dar și o surioară. Cei cinci au comandat câte ceva, dar nu acesta a fost scopul  principal, ci o ieșire în familie, o vorbă, un sfat, o povestioară a micuților lui frați.

(CITEȘTE ȘI: FLORINEL COMAN, FOTBALISTUL DE 100 MIL. € AL LUI GIGI BECALI, A ”RUPT-O” PE MANELE DE ZIUA BOMBEI-SEXY)

A durat mai bine de o oră ieșirea în centrul comercial, apoi, după ce fiecare a consumat ce comandase, familia internaționalului român, în frunte cu el, s-a retras pentru alte discuții, probabil mult mai savuroase, la locuința părintelui.

Drama lui Ionuț Andrei Radu

Ionuț Andrei Radu are 21 de ani, dar se comportă mult mai matur, la această vârstă destul de fragedă. Puțini știu că portarul naționalei U21 a trecut printr-o mare dramă, în 2006, când avea doar nouă ani. Sora lui mai mare, Ema, a murit din cauza unei boli a sistemului imunitar.

Avea doar 14 ani și visa și ea, frumos, cum visează Andrei acum, la o carieră sportivă impresionantă. Era campioană națională la dans sportiv! Destin frânt… Pentru actualul internațional, a fost un moment teribil, care l-a marcat pe viață.

„La un meci cu Academia Hagi eram în spatele porţii lui Andrei, iar Ianis Hagi se pregătea să execute un penalty. Andrei s-a întors spre mine, s-a închinat şi mi-a zis: «Ema e Sus şi mă veghează! Voi apăra». A parat şutul, apoi mi-a spus «Am simţit că a fost o altă mână în calea mingii»”, avea să povestească mama portarului, într-un interviu în Gazeta Sporturilor.

(VEZI AICI: IANIS HAGI ȘI IONUȚ ANDREI RADU, PRINTRE CEI MAI PROMIȚĂTORI TINERI JUCĂTORI ÎN 2019)

Și Ionuț Andrei a rememorat fragmente din viața lui, cum a început fotbalul, cum a ajuns portar, cum face să o simtă aproape pe Ema, surioara care a plecat în altă lume.

”La început am jucat ca atacant, dar nu-mi plăcea să alerg. Aici s-a produs transformarea mea. Foloseam pentru porţi stâlpi de electricitate, sticle umplute cu apă, pantofi, papuci, grămezi de iarbă. Odată, am luat o minge în faţă şi am stat trei zile la pat.

În spatele acestor blocuri era terenul lui FC Viitorul Bucureşti, o şcoală în zona mea unde am început fotbalul. Am fost o familie unită, am trei fraţi şi am mai avut o soră, care nu mai e. Alexandra avea 14 ani, eu aveam 9 când a decedat. Pe teren iau mereu cu mine un tricou alb imprimat cu poza ei, pe care-l las întotdeauna la stâlpul din dreapta. Este modul prin care eu o simt aproape şi simt că e cu mine”, a povestit Ionuț Andrei Radu.

Discursul care l-a făcut celebru

Ionuț Andrei Radu și colegii lui de la Under 21 au reușit, toamna aceasta, o mare performanță: calificarea la turneul final al Europeanului de tineret din 2019! Discursul portarului înaintea meciului cu Bosnia, decisiv, a rămas memorabil! De altfel, FRF  l-a făcut public, atât de impresionați au fost membrii instituției, în frunte cu președintele Burleanu.

România U21 – Bosnia-Herţegovina U21 2-0

Discursul căpitanului Ionuț Radu înainte de victoria tricolorilor U21 contra Bosniei-Herțegovina👉 bit.ly/2x44blE#LuptamImpreuna #HaiRomania 🇷🇴

Publicată de Echipa națională de fotbal a României pe Marţi, 11 septembrie 2018

(CITEȘTE ȘI: HAGI L-A PEDEPSIT PE FOTBALISTUL ACUZAT DE HĂRȚUIRE)

„Băieţi, ascultaţi-mă ce vă spun acum: intrăm temperaţi, concentraţi, nu răspundem provocărilor, nu e bine, nu ne ajută cu nimic, concentraţi până la sfârşitul meciului. Am văzut cu toţii în meciul cu Portugalia ce putem obţine fiind o echipă şi luptând până la ultima secundă.

Ăia suntem noi, acela este spiritul care ne-a ajutat să fim în ipostaza asta, de a fi la 90 de minute, 90, de a face ceva important. Ar fi păcat să dăm cu piciorul, aşa gândiţi-vă acum, gândiţi-vă că la început nu a crezut nimeni în noi, doar noi de aici am crezut.

Depinde de voi acum, depinde de noi, şi data trecută era un singur obiectiv. Din meciul ăsta ieşim învingători pentru că am muncit, am făcut sacrificii să jucăm un campionat european şi aşa o să fie! Toată lumea e cu noi aici. Trebuie să fim mândri că suntem azi aici şi avem şansa asta.

Ieşim afară şi o să luăm ce merităm! În seara asta, toţi de aici, toţi, o să ducem România pe primul loc. Hai, băieţi! Luptăm până la ultima secundă, temperaţi, calmi. Dacă arbitrul dă zece minute de prelungire, zece minute de prelungire jucăm, calmi şi cu aceeaşi mentalitate de la început, aceeaşi din meciul cu Portugalia”, a fost discursul portarului care, la meciul anterior, cu Portugalia, în deplasare, a apărat un penalty, în al nouălea minut de prelungire, iar România s-a impus cu 2-1.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...