Breaking news. Unul dintre cei 7 violatori de la Vaslui a fost pus în libertate! Judecătorii au decis că…

Publicat: 27/09/2018 | 22:53

A fost vestea care a cutremurat România, în urmă cu patru ani: Raluca Munteanu, o adolescentă, a fost violată cu bestialitate de nu mai puțin de șapte indivizi, în localitatea Văleni, din județul Vaslui. (Super oferta de angajare) Aceștia nu s-au oprit nici măcar când tânăra și-a pierdut cunoștința, în două rânduri, și nici atunci când i-a implorat, cu lacrimi în ochi. Violatorii aveau să fie condamnați la ani grei de pușcărie, după un proces care a durat mai bine de un an. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, a aflat că unuia dintre ei i s-a aprobat eliberarea condiționată.

În noiembrie 2014, șapte tineri din comuna Văleni, județul Vaslui, violau o adolescentă, noaptea, pe un câmp. În ciuda insistențelor fetei, care a și leșinat de două ori, violatorii nu s-au oprit. A doua zi, Raluca Munteanu s-a dus la Poliție și i-a reclamat. (Cât câștigi dacă faci videochat?) Cei șapte au fost audiați, reținuți, arestați. Iar la un an distanță, în 2015, au fost condamnați la închisoare, primind între șase și 10 ani de detenție. Unul dintre ei este acum pe cale să respire aerul libertății. Completul de judecată a admis eliberarea condiționată a lui Ioan Surleac, în ședința din 25 septembrie. (CITEȘTE ȘI: CEI ȘAPTE VIOLATORI DIN VASLUI VOIAU ÎN LIBERTATE)

”În temeiul art. 100 Cod Penal (2009): Admite cererea de liberare condiționată formulată de condamnatul Surleac Ioan.

Dispune liberarea condiționată a condamnatului Surleac Ioan de sub puterea mandatului nr. 1137/2015 emis de Judecătoria Vaslui, în baza sentintei penale nr. 973/2015, dacă nu este reținut sau arestat în alte cauze.

Cu drept de contestatie în termen de trei zile de la comunicare”, este decizia pe care magistrații au luat-o. (CITEȘTE ȘI: LIDERUL CELOR 7 VIOLATORI DIN VASLUI, TOTAL SCHIMBAT DUPĂ UN AN DE PUŞCĂRIE)

I s-a refuzat inițial eliberarea condiționată

Ioan Surleac a cerut eliberarea și în martie, anul acesta, dar a fost refuzat. (Scapă de grija banilor, îți plătim 5.000$ lunar!) Magistrații vasluieni au considerat nejustificată cererea, deși cel care a primit cea mai mică dintre condamnări în acest caz, respectiv șase ani de închisoare, ar fi îndeplinit condițiile de eliberare înainte de termen. Ioan Surleac ispășise trei ani calendaristici din pedeapsă. Tânărul a avut șansa recursului, la Judecătoria Vaslui, de care a profitat. (CITEȘTE ȘI: CUM SE RĂZBUNĂ ELEVA DIN VASLUI PE CEI ŞAPTE VIOLATORI)

Ce pedepse au primit violatorii

Cea mai mare pedeapsă a fost aplicată inculpatului Silviu Burada, cel care a plănuit violul în grup şi a acostat victima – 10 ani de închisoare. (Cat castigi la un studio de videochat din Bucuresti) Cei trei inculpaţi care nu şi-au recunoscut faptele au fost condamnaţi astfel: Paul Burlacu – 8 ani şi 8 luni închisoare, Petrică Bolboceanu –  8 ani şi 6 luni închisoare, Silviu Avădanei – 8 ani de închisoare. Ceilalţi trei inculpaţi, care şi-au recunoscut faptele, au fost condamnați astfel: Bogdan Ionuţ Boicu – 6 ani şi 6 luni de închisoare, Alin Dumitru Rotaru – 6 ani şi 4 luni închisoare; Ioan Surleac –  6 ani închisoare.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...