BREAKING! România va testa un medicament anti-COVID 19! De când se va administra populaţiei

Autor:
Publicat: 30/03/2020 | 17:26
BREAKING! România va testa un medicament anti-COVID 19! De când se va administra populaţiei

România va începe testarea unui medicament împotriva COVID-19, produs de o companie americană.

Potrivit anunțului făcut de Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și  reprezentantul României la OMS, testarea medicamentului va începe în câteva săptămâni. Se pare că medicamentul la care și România va avea acces a avut rezultate încurajatoare după primele teste. (CITEȘTE ȘI: ROMÂNIA, LA UN PAS DE SCENARIUL 4. CÂTE CAZURI NOI DE CORONAVIRUS AU FOST CONFIRMATE ÎN ULTIMELE 24 DE ORE ȘI CARE ESTE BILANȚUL TOTAL)

„Am făcut demersuri la biroul OMS pentru Europa și mă bucur că am reușit să includem și România, probabil Institutul Matei Bals, pe lista centrelor unde se va face studiul clinic de faza 3 pentru acest medicament. Studiul va înrola mai mulți pacienți din mai multe țări, alături de alte produse, astfel încât la sfârșitul lui să existe suficiente argumente pentru autoritatea americană, FDA, să poată da aprobarea de producție și punere pe piață. În câteva luni de zile cred că acest medicament va fi disponibil”, a spus prof. univ. dr. Rafila, potrivit Ziare.com

Chiar dacă acest nou medicament a avut rezultate foarte bune, Alexandru Rafila a precizat că la „Matei Balș” vor fi testate în paralel și alte patru scheme terapeutice pentru Covid-19.