„Bursucul” fair-play total după victoria norocoasă cu Rennes: „Nici în visele noastre frumoase nu ne așteptam să avem 9 puncte după 4 meciuri!”

Autor: Cristian P
Publicat: 08/11/2019 | 06:48
„Bursucul” fair-play total după victoria norocoasă cu Rennes: „Nici în visele noastre frumoase nu ne așteptam să avem 9 puncte după 4 meciuri!”

Dan Peterscu, antrenorul principal al formației CFR Cluj, a declarat la finalul partidei pe care elevii săi au câștigat-o la limită cu 1-0 (0-0) în „Gruia” cu Rennes că nu se aștepta după patru etape să contabilizeze 9 puncte în Grupa E a Europa League.

„Nici în visele noastre frumoase nu ne așteptam să avem 9 puncte după 4 meciuri! Asta e viața de antrenor, e grea, s-a terminat cu bine, suntem fericiți. Fără faze fixe și puțin noroc, nu poți bate o echipă mai bună decât tine. Ei au bătut PSG de două ori în ultimele 3 luni. E o echipă fantastică. Să iei 6 puncte, e meritul fantastic al jucătorilor. Am avut și noroc. Arlauskis, i-am spus, nu mi-aduc aminte un meci atât de bun, poate cu Sevilla, la Urziceni. Am sperat ca ei să rateze și când vom avea ocazii, să marcăm. Eu știam că vom avea ocazii. A mai avut una Rondon, înainte de gol”, a declarat Dan Petrescu.

Tehnicianul campioanei și totodată a liderului la zi al Ligii 1 le-a cerut elevilor să treacă repede peste euforia victoriei și să se capaciteze la 100% pentru a obținue un rezultat pozitiv cu Dinamo în deplasare în runda a XVI-a a Ligii 1.
„Voi fi foarte supărat dacă nu vom scoate ceva de la meciul cu Dinamo. Neapărat trebuie să scoatem ceva de la meciul ăsta! Ce să mai pregatim? Ce antrenament fac? Pe urmă trebuie să zburăm la București”, a conchis „Bursucul”.

Unicul gol al confruntării dintre CFR Cluj și Rennes a fost marcat de Rondon în minutul 87, acesta reluând cu capul un corner executat perfect de Deac. La trei minute după ce  amarcta Rondon a avut un atac imprudent cu talpa asupra unui adversar și a văzut direct cartonașul roșu, urmând a fi suspendat urmtoarele două meciuri, cele cu Lazio de pe „Olimpico” și Celtic din „Gruia”.

În celălalt meci din Grupa E, Lazio a cedat pe „Olimpico” la limită cus corul de 2-1 duelul cu Celtic. La fel ca și în tur în scoțienii au reușit să întoarcă rezultatul după ce au conddus cu 1-0.

În grupă după patru runde lider este Celtic cu 10 puncte, formație care este matematic calificată în primăvara Europa League, urmată de CFR Cluj cu 9 puncte, Lazio cu 3 puncte și Rennes cu 1 punct.

Citește și...