„Bursucul” își asumă eșecul din semifinalei Cupei cu Astra din Gruia!

Autor: Cristian P
Publicat: 04/04/2019 | 14:35
„Bursucul” își asumă eșecul din semifinalei Cupei cu Astra din Gruia!
Dan Petrescu și-a asumat eșecul din manșa tur a semifinalei Cupei României cu Astra Girugiu din Gruia, scor 3-1, aceasta fiind prima înfrângere a sa pe teren propriu din cele două mandate petrecute la Cluj.

„Bursucul” a recunsocut că în acest moment doar o minune mai poate duce CFR Cluj în finala Cupei României.

„Am controlat jocul, am jucat bine, dar ne-au prins foarte sus cu apărarea. Meciul s-a rupt cu 2-1, jucătorii și-au pierdut încrederea. Mai avem maxim 10% șanse să ne calificăm. A trebuit să fac aceste schimbări, erau jucători cu foarte multe meciuri. E un scor mincinos, nemeritat. Adversarul a scos maxim din 3 goluri. Cred că puteam primi cel puțin un penalty. N-am băgat jucători de la echipa a doua, au fost fotbaliști cu experiență, precum Hoban, Males, Ioniță, Bud, Camora, Costache, dar aceștia n-au meciuri în picioare. E prima mea înfrângere acasă ca antrenor la CFR, vă dați seama că nu-mi pică bine. Un 0-0 era extraordinar, le-am spus jucătorilor că meciurile de Cupă sunt diferite”, a declarat la finalul partidei „Bursucul”.

De partea cealaltă omolgul său, Costel Enache, a afirmat că în ciuda victoriei clare obținute de elevii săi, calificarea nu este încă tranșată.

Avem poate prim-planul în acest moment, dar ar trebui să fim naivi să credem că suntem deja calificaţi. CFR e un adversar puternic, o echipă cu potenţial şi poate întoarce în orice moment rezultatul.Sper să avem inteligenţa, liniştea şi răbdarea să pregătim foarte bine returul. Trebuie să recunoaștem că nu am avut un joc extraordinar, un joc strălucit. Cred că adversarul a avut posesia, a controlat jocul, în schimb noi am avut eficienţă extraordinară pe partea de contraatac” a afirmat tehnicianul echipei giurgiuvene.

Golurile Astrei în victoria din Gruia au fost marcate de V. Gheorghe (min.4), Beegue (min.35) și Butean (min.52), reușita ardelenilor purtând semnătura lui Bud (min.15).

Returul semifinalei Cupei României dintre CFR Cluj și Astra va avea loc pe 23 aprilie la Giurgiu.

Citește și...