Cacao, cainele care ia in fiecare zi autobuzul prin Milano

Publicat: 16/07/2011 | 00:00
La cei 16 ani ai sai, Cacao este un caine independent, care nu are nevoie de stapana lui, Nicoletta, pentru a-si duce la bun sfarsit treburile de zi cu zi.

Animalul din Milano a devenit vedeta dupa ce mai multe ziare italiene au publicat poza cainelui, care ia de cativa ani autobuzul pentru a ajunge in parcul lui preferat.

Aproape zi de zi, ca e ploaie, ca e vant, Cacao pleaca din casa stapanei si asteapta cuminte autobuzul de pe linia 54, in statia de pe Bulevardul Argonne. Pretentios din fire, animalul nu se urca in autobuz decat daca vede ca la volanul lui este soferul pe care-l cunoaste. In anii de „naveta” ai cainelui, s-a legat o prietenie puternica intre el si sofer, care isi risca locul de munca de fiecare data cand il primeste pe Cacao in autobuzul lui.

Cainele pare sa stie acest lucru, pentru ca, daca vede ca este un alt sofer, renunta la planurile de plimbare. Odata ajuns la Gara Lambrate, din nord-estul orasului, Cacao se plimba cateva ore prin parc, dupa care ia autobuzul inapoi spre casa. Italianca Nicoletta, stapana patrupedului hoinar, a fost amendata de mai multe ori pentru ca isi lasa cainele sa umble neinsotit pe strazile din Milano.