Obișnuiești să bei cafeaua, cu lapte? Specialiștii au dezvăluit de ce nu e bine să o consumăm în această combinație. Iată care este motivul.
Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi. Fie că o bem dis de dimineță sau după-amiaza, cu diferite arome sau simplă, aceasta ne dă energie. Face parte din rutina multora și este una dintre băuturile cu multe beneficii pentru sănătatea corpului uman.
Cafeaua are un conținut ridicat de polifenoli, adică niște antioxidanți puternici ce aduc o mulțime de beneficii pentru sănătatea noastră. Unul dintre acești antioxidanți, despre care vorbim, este tocmai acidul clorogenic (CGA) care are proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene, dar s-a descoperit și că reduce riscul de boli cardiovasculare, de diabet zaharat de tip 2, de cancer la colon, de Alzheimer și reglează hipertensiunea arterială.
Din acest motiv, cafeaua a devenit un obicei fără de care unele persoane nu-și pot începe ziua, fie din plăcerea gustului, fie din motive care țin de beneficiile pe care aceasta le are.
Cafeaua cu lapte este una dintre cele mai apreciate și consumate produse. Puțini știu, însă, de ce nu este bine să o bem în această combinație.
(CITEȘTE ȘI: Dieta cu lămâie și cafea. Cum slăbești rapid și care sunt beneficiile)
După cum spuneam, cafeaua prezintă mulți antioxidanți, benefici pentru organismul uman. Însă, în combinație cu laptele, cafeaua își pierde din proprietăți și implicit, din antioxidanți. Mai exact, când adăugăm laptele în cafea se reduce semnificativ un antioxidant numit acidul clarogenic, astfel că, dacă alegi să consumi cafeaua cu lapte vei avea un aport mai mic de antioxidanți în organism, spun specialiștii.
Tot specialiștii spun că, dacă vrem musai să punem lapte în cafea, atunci, recomandarea lor este să consumăm cafeaua verde. Mai mult decât atât, în cazul în care bei mai multe cafele pe zi, atunci cantitatea de acid clarogenic va fi destul de suficientă, iar acest lucru nu te poate afecta.