Concurentii s-au luat la tranta in peste 200 de litri de lichid aromat si vascos Alina Creanga Sute de pasionati de sport s-au inghesuit, la sfarsitul saptamanii trecute, la Darwen, in Marea Britanie, pentru a fi martorii unui concurs inedit. Este vorba de prima editie a campionatului mondial de lupte in sos de friptura. Desi au mizat pe un numar mare de curajosi gata sa se ia la tranta in cei 204 litri de lichid aromat si vascos care, de obicei, da gust carnii, organizatorii s-au vazut pusi intr-o situatie extrem de jenanta. Doar patru echipe, a cate patru membri, au luat startul, castigatori fiind declarati reprezentantii clubului de karate Shukokai, din Anglia. „E minunat sa fii campion mondial. Nu cred ca am fost avantajati de faptul ca suntem luptatori profesinisti”, a declarat, la final, Ian Marsden, liderul echipei invingatoare. „Pur si simplu am avut noroc sa rezistam mai mult decat adversarii nostri. Si, in afara de asta, cred ca am mancat la sos cat pentru tot anul. Cel mai neplacut a fost atunci cand acesta a inceput sa se raceasca si sa se inchege”, a adaugat barbatul.
Desi dezamagiti din cauza numarului mic de participanti, organizatorii au cautat sa iasa cu bine din incercarea de anul acesta, extrem de mediatizata, de altfel. Zeci de ziare din toata lumea si-au trimis reprezentantii la campionat pentru a face corespondente de la fata locului, iar doua televiziuni au transmis in direct marea confruntare. Dupa evaluarea cheltuielilor, organizatorii au ramas in buzunat cu 737 euro pe care ii vor dona azilului East Lancashire.