CANCAN.ro continuă dezvăluirile despre ”nababii din politică”. Peripeţiile miliardarului Geoană la Monaco: am aflat cât a cheltuit fostul şef al PSD într-o singură vară pe Coasta de Azur… E halucinant!

Publicat: 22/06/2017 | 00:00

În 2009, înaintea memorabilelor alegeri pentru Cotroceni, Mircea Geoană a intrat în atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate fiind suspectat că şi-a ”măsluit” declaraţia de avere. La 8 ani de la acel moment, fostul deputat PSD Cristian Rizea rupe tăcerea şi face dezvăluiri halucinante despre sumele de bani care circulau în subteranele politicii. Rizea l-a denunţat pe Geoană la DNA (DETALII AICI) afirmând că, în vara lui 2008, i-a plătit 300 mii de euro ca să-l nominalizeze pe listele de partid la Camera Deputaţilor. Banii au fost daţi prin intermediul lui Ion Bazac, fost ministru al Sănătăţii şi prieten la cataramă cu Geoană. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, a intrat pe firul acestor dezvăluiri şi a descoperit şi alte elemente-bombă în această poveste!

Reporterii noştri au aflat că nu doar cele 300 de mii de euro s-ar fi ”scurs” din conturile lui Rizea către Geoană, ci şi alte sume, aşa cum pretinde acum fostul parlamentar PSD. ”Am cheltuit mult mai mulţi bani. Am închiriat un iaht la Monaco pentru familia Geoană, i-am aniversat ziua Anei Maria (N.RED. – fiica lui Mircea Geoană) la Saint Tropez (AFLAŢI MAI MULTE AICI) şi, peste toate acestea, am suportat şi cazările, care nu erau ieftine deloc”, ne-a declarat Cristian Rizea în exclusivitate.Geoană: ”Cristi, mai bine candidezi la Monaco, că sigur ieşi parlamentar!”Potrivit fostului deputat PSD, şeful său de la acel moment ”trăia pe picior mare când ajungea la Monaco. În vara lui 2008, mi-a propus să candidez într-una dintre vacanţele pe care le-a făcut acolo. A rămas surprins de câte cunoştinţe am şi chiar mi-a zis în glumă… La câtă lume te ştie Cristi în Monaco, mai bine candidezi aici, că sigur ieşi parlamentar!” Numai că Rizea avea să candideze la Brăila, cu sprijinul lui Geoană, şi să obţină un loc în Camera Deputaţilor. Preţul plătit, afirmă fostul parlamentar, n-a fost însă mic. Dimpotrivă! Rizea susţine că i-a făcut toate mofturile liderului PSD de la data respectivă: ”Când venea la Monaco, lui Mircea Geoană îi plăcea să facă plajă în cel mai exclusivist loc de acolo, Monte Carlo Beach, unde doar intrarea care îţi asigură un şezlong e 150 euro având şi un prosop inclus în preţ”.

Fostul şef al PSD plătea câte 150 de euro pe zi pentru un şezlong pe plaja exclusivistă Monte Carlo Beach
Fostul şef al PSD plătea câte 150 de euro pe zi pentru un şezlong pe plaja exclusivistă Monte Carlo Beach

De altfel, după o zi de plajă, lui Geoană, soţiei şi copiilor, Alex şi Ana Maria, le plăcea să se distreze în faimoasa discotecă Jimmyz, un club aflat pe malul Mării Mediterane şi frecventat de VIP-uri din întreaga lume. Ca să înţelegeţi despre ce este vorba, e suficient să amintim că doar în ultimele luni, la Jimmyz au concertat Bruno Mars, Akon sau Sean Paul! E discoteca unde au ajuns, în 2017, Sylvester Stallone, Rihanna, Bono (U2), Philipp Plein, Adrien Brody, Samuel L. Jackson, Lady Gaga, Ronnie Wood, 50 Cent, Eva Longoria sau Bob Sinclair… Desigur, multe alte celebrităţi au fost aici, de-a lungul anilor. Asta ca să pricepeţi ce ”gusturi” rafinate are familia Geoană.

Jimmy'z era discoteca favorită a familiei Geoană
Jimmy’z era discoteca favorită a familiei GeoanăFamilia Geoană ”plătea” în jur de 2000 de euro/noapteRizea afirmă acum că fostul şef al PSD nu frecventa doar cluburile, ci lua parte şi la evenimentele organizate în cercurile înalte ale Principatului: ”În 2009 şi 2010, Geoană a participat pe 1 august la Balul Crucii Roşii, cea mai celebră petrecere de pe timpul verii din Monaco. Aceasta se ţine la Sporting Salle des Etoiles, sub patronajul Prinţului Albert, iar biletul de intrare, în care este inclusă o cină, dar fără băuturi costă… 1.000 euro de persoană!” Cu alte cuvinte, lux!

Familia Geoană se caza, de fiecare dată, la Monaco în luxosul hotel Metropole
Familia Geoană se caza, de fiecare dată, la Monaco în luxosul hotel MetropoleÎn aceste condiţii, nu mai poate mira pe nimeni că şi cazarea la Monaco a familiei Geoană, la care Rizea susţine că a contribuit alături de Ion Bazac (milionarul care deţine reprezentanţa Ferrari în România), era una… de top! Fostul lider al PSD şi ex-ministru de Externe locuia de fiecare dată când sosea în Principat, la Hotelul Metropole, unul dintre cele mai exclusiviste din Monte Carlo. Cinci stele şi tarife pe măsură. ”Ion Bazac a cotizat în 2010, iar eu în 2009 pentru ca familia Geoană să-şi facă vacanţele la Metropole. O cameră acolo costă, în sezon, în luna august, şi 2.000 de euro/noapte. Iar Mircea Geoană avea minimum două camere, fiindcă venea şi cu fiul şi fiica”. Într-adevăr, reporterii CANCAN.ro au verificat preţurile de la ”Metropole” şi, în luna august, o cameră acolo costă, pe noapte, între 1.690 şi 2.040 de euro! Problema e că nu mai există niciuna liberă în mijlocul verii.

Mâine, CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA va publica un alt episod din mega-serialul nostru despre ”nababii” din politica românească. Nu trebuie să rataţi sub nicio formă noile dezvăluiri! (Adrian Nicolae)