Acasă » Vedete » Andreea Raicu » Cancan.ro a patruns in SUBTERANELE unui transport de 700 kg de cocaina! Sotul unei vedete, plasat in umbra intregii povesti

Cancan.ro a patruns in SUBTERANELE unui transport de 700 kg de cocaina! Sotul unei vedete, plasat in umbra intregii povesti

De: Cancan 13/11/2013 | 00:23
Frank Colin in inchisoarea din Franta

La inceputul anului, o “bomba” exploda in presa internationala. Un avion cu 700 kg de cocaina a fost capturat in Republica Dominicana, iar asa-zisa retea a fost decapitata! Anchetatorii au anuntat atunci ca in “umbra” este sotul unei vedete din Romania.

Francezul Frank Colin este casatorit din vara lui 2009 cu una dintre cele mai cunoscute creatoare de moda din Romania, Maria Marinescu. Inainte de mariajul cu aceasta, Colin fusese insa prezent in ziarele tabloide ca iubit al vedetei TV Andreea Raicu. Despre el se mai scrisese ca, in trecut, a fost garda de corp a unor celebritati, printre care faimosul Myke Tyson, dar si manechinul Naomi Campbell.

Maria Marinescu si Frank Colin s-au casatorit in 2009 si au impreuna un baietel
Maria Marinescu si Frank Colin s-au casatorit in 2009 si au impreuna un baietel

Originar din Toulon, sudul Frantei, Colin a fost incatusat si transferat la inchisoarea Lyunes (Bouches-du-Rhone), unde se gaseste si azi. Penitenciarul este unul extrem de periculos, doar in ultimele luni fiind omorati acolo opt detinuti!

Frank Colin in inchisoarea din Franta
Frank Colin in inchisoarea din Franta

Cancan.ro a realizat o ancheta jurnalistica fara precedent pe marginea acestui dosar, iar investigatiile scot acum la iveala detalii socante. Pe parcursul a trei saptamani, reporterii nostri au intors pe toate fetele marturiile depuse in acest caz, obtinand informatii pastrate pana acum la secret. Intre doua continente, America Centrala si Europa, am devoalat intregul film al operatiunii in urma careia au fost arestati sotul Mariei Marinescu, prietenul sau, Nicholas Pisapia, dar si alte 45 de persoane!

Nicolas Pisapia e considerat unul dintre pionii principali ai afacerii cu droguri
Nicolas Pisapia e considerat unul dintre pionii principali ai afacerii cu droguri

Dosarul care, in prezent, este instrumentat de anchetatorii dominicani contine 50 de pagini, dintre care 48 se refera la vamesii, militarii si comandantul aeroportului din Punta Cana. Acesta din urma ar fi “girat” decolarea catre Paris a avionului Falcon incarcat cu aproape 700 kg de droguri. Doar doua file ii priveste insa pe Pisapia, Colin si pilotii aparatului de zbor implicat in acest transport.

Mai mult, Cancan.ro a descoperit, din marturiile unor persoane care au legaturi stranse cu dosarul, ca, de fapt, “creierul” acestei operatiuni ar fi fost un anume Darian, despre care nu s-a pomenit nimic si pe care autoritatile franceze nu stiu de unde sa-l ia.

Acest Darian este un tip extrem de bogat, pe care, in 2012, Frank Colin l-a intalnit la Saint Tropez (una dintre cele mai exclusiviste statiuni de pe Coasta de Azur).Daca pana azi, Colin nu a spus niciun cuvant despre povestea in sine, reporterii nostri au intrat in exclusivitate in posesia declaratiilor date de el in fata procurorilor de caz!

Primele declaratii ale lui Colin care devin publice!

Intr-una dintre aceste marturii, sotul Mariei Marinescu sustine: “L-am cunoscut pe un anume Darian in vara anului 2012 la Saint Tropez. S-a recomandat ca fiind cetatean Italian. De altfel, el avea si pasaport Italian, conducea un Ferrari cu numere de Roma. Mi-a spus ca lucreaza in domeniul cazinourilor si, dupa mai multe intalniri, am decis sa ne asociem intr-o afacere pe care urma sa o deschidem in Romania. Era vorba despre un cazino”. Acest personaj misterios, care se recomandase Darian, i-a castigat repede increderea lui Colin. Purta un ceas de 200.000 de euro la mana, avea o vila in sudul Frantei, isi extinsese afacerile pana in Rusia si cheltuia in mod curent sume imense.

Astfel, s-a legat o “prietenie” intre Frank si Darian, care, in acea perioada, s-a deplasat pana in Romania ca sa “prospecteze” piata cazinourilor. Aici, bogatasul italian a preferat sa nu se cazeze la hotel, ci sa doarma la o tanara romanca, pe care, suspect, a refuzat sa i-o prezinte si lui Colin.

Isabela vrea sa se ocupa singura de fiul ei si al lui Pisapia
Isabela vrea sa se ocupa singura de fiul ei si al lui Pisapia

Intr-o alta declaratie oferita anchetatorilor, sotul Mariei Marinescu a mai povestit ca “in discutiile mele cu Darian, acesta mi-a spus, la un moment dat, ca are afaceri in tari ca Ecuador sau Republica Dominicana si ca l-ar ajuta mult daca i-as putea recomanda un vorbitor de limba spaniola”. Astfel, Frank Colin l-a pus pe Darian in legatura cu un bun prieten al sau francez, care locuia la Bucuresti si care era casatorit cu o romanca. Concret, acesta era Nicholas Pisapia (Citeste cum s-a indragostit de romanca Izabela).

Pisapia vorbea spaniola intrucat traise in Brazilia, Portugalia si Spania, motiv pentru care Darian a hotarat sa-l angajeze si sa-l trimita in partea latina a Americii ca sa-l reprezinta in mai multe afaceri. Peste toate acestea, in desele lor intalniri, Colin ii facuse cunostinta lui Darian si cu pilotul unei companii private, de mici dimensiuni, care practica preturi mult reduse fata de alte firme de transport aerian.

Eu zburam des cu aceasta companie si i-am zis lui Darian ca daca are nevoie sa zboare, in privat, la un tarif mic, sa discute cu pilotul respectiv”, a adaugat sotul creatoarei de moda in fata anchetatorilor, marturie care e confirmata inclusiv de mama francezului.

Autoritatile au tinut tot timpul asa-zisa retea sub urmarire, dar fara efect!

Asa se face ca, in toamna lui 2012, Darian l-a trimis pe Pisapia pana la Punta Cana cu un charter. Zborul de intoarcere a fost inregistrat in data de 24 septembrie, iar avionul privat, de tip Falcon 50 (inmatriculat F-GXMC), a aterizat pe micutul aeroport “La Mole”, situat la 7 kilometri de Saint Tropez (Franta).

Presa franceza a scos si ea la iveala carentele grave ale anchetei care-l vizeaza pe fostul bodyguard al lui Mike Tyson
Presa franceza a scos si ea la iveala carentele grave ale anchetei care-l vizeaza pe fostul bodyguard al lui Mike Tyson

La bord se afla Pisapia si echipajul, care au fost intampinati de Frank Colin, un prieten vames al acestuia, dar si de Darian. Anchetatorii afirma acum ca aceasta ar fi fost primul transport de droguri care ar fi patruns in Franta sub coordonarea tandemului Colin-Pisapia.

Sotul Mariei Marinescu le-a explicat insa ca el ajunsese la „La Mole” ca sa-l ia pe Pisapia, iar Darian urma sa ridice cateva lucruri aduse din Republica Dominica pentru vila lui. In ce-l priveste pe vamesul (prieten cu Frank), barbatul a marturisit ca el nu lucra la aeroport, dar ca trecea des pe acolo intrucat se cunostea cu alti vamesi care actionau in acel perimetru. “Pur si simplu a fost o intamplare ca m-am intalnit atunci, in acel loc, cu Frank Colin”, a sustinut vamesul acuzat si retinut ulterior pentru complicitate.

In ianuarie 2013, un al doilea transport suspectat de autoritati ar fi avut loc pe ruta Quito-Ecuador-Paris. Acelasi avion, cu Pisapia la bord, a aterizat pe aeroportul Bourget. Politia (care primise un pont cu privire la o posibila operatiune de trafic international de droguri) a sechestrat imediat avionul si a perchezitionat fiecare centrimetru din acesta. N-a fost gasit insa nimic.

Frank, Maria si copilul lor
Frank, Maria si copilul lor

Pisapia i-a povestit mai apoi lui Frank ca “politistii, cu caini, au dat navala in avion si au cautat daca exista droguri”. Tot Pisapia i-a mai spus, intr-o discutie telefonica lui Colin, ca “Pilotii m-au asigurat ca totul e ok si ca sunt controale de rutina. Atat francezii, cat si cei din tari ca Ecuador, daca gasesc intr-un avion doua grame de cocaina au motiv sa confiste aeronava. De aceea, cauta peste tot, la fiecare zbor”.

Atunci, Colin ar fi intrat la banuieli in legatura cu Darian, intrebandu-l pe Pisapia daca “acesta este om serios sau nu”, intrucat urma sa se asocieze cu el in Romania si nu ar fi dorit sa dea de bucluc.

Punctele slabe ale unor arestari cu cantec

La doua luni dupa acest episod, a avut loc si arestarea grupului Pisapia-Frank! Se intampla in dupa-amiaza de 19 martie 2013. Un zbor care ar fi trebuit sa aiba loc pe ruta Punta Cana-Puerto Rico-Insulele Azore-Paris a fost oprit la sol pe aeroportul din Republica Dominicana de catre Armata, iar Pisapia si trei membri ai echipajului au fost retinuti in zona VIP inainte de imbarcare (Afla si ce au afirmat avocatii lui Pisapia).

Probele culese de reporterii nostri arata ca operatiunea de capturare de la Punta Cana este cusuta cu ata alba. In primul rand, autoritatile dominicane au pretins ca ar fi gasit in avion 26 de genti ticsite cu cocaina. In total, 682 de kilograme. Numai ca avocatii angajati in acest caz au descoperit o groaza de “hibe”.

Pe de o parte, avionul privat fusese tras, fara autorizare, de catre paza aeroportului intr-o zona laterala, unde a avut loc perchezitia. Pisapia a negat ca ar fi incarcat el sau altcineva drogurile si a cerut sa-i fie puse la dispozitie inregistrarile efectuate de camerele de supraveghere ale aeroportului.

Suspect insa, nicio inregistrare n-a putut fi prezentata. Practic, momentul in care s-ar fi incarcat drogurile nu exista nicaieri filmat. Nimeni nu stie exact cum au ajuns gentile la bordul aeronavei. In plus, si marfa confiscata a disparut in zilele urmatoare, fara sa se poata spune daca in acele genti era sau nu intr-adevar cocaina. Chimistul care a fost chemat sa analizeze natura substantelor din genti a fost gasit mort cateva zile mai tarziu!

Cu toate acestea, arestarile au fost operate fara drept pe apel de catre militarii care controleaza aeroportul sub comanda unui general si al adjunctului acestuia, iar acum, la noua luni distanta, Pisapia si membrii echipajului sunt in continuare tinuti in arest in Republica Dominicana.

O senatoare din Franta cere punerea de indata in libertatea a invinuitilor considerand ca nu exista dovezi reale care sa-i incrimineze.

Intorcandu-ne la Frank, acesta a fost arestat, in mod curios, abia dupa opt zile de la arestarile efectuate pe aeroportul din Punta Cana. In timp ce Pisapia si echipajul fusesera retinuti de militarii dominicani, Colin, fara sa aiba habar de ce se petrece, a plecat din Toulon spre Bucuresti, unde isi are si casa. Era 21 martie, cand mama lui Pisapia l-a sunat si i-a povestit ce se intamplase. Femeia aflase de la stiri.

In 25 martie, sotul Mariei Marinescu a revenit in Franta negandindu-se ca asupra lui ar putea vreo suspiciune de trafic international de droguri. “Daca se stia vinovat, Frank ar fi fugit. Nu mai venea in Franta”, a declarat soacra Mariei.

Pana acum, Maria Marinescu a refuzat sa comenteze implicarea sotului ei in acest caz, dar il viziteaza pe acesta periodic in inchisoarea din Franta
Pana acum, Maria Marinescu a refuzat sa comenteze implicarea sotului ei in acest caz, dar il viziteaza pe acesta periodic in inchisoarea din Franta

Apoi, in 26 martie, Colin a luat parte la un eveniment public, organizat la restaurantul “L’ Ille”. Era “Seara jurnalistilor din Nisa”, iar el fusese invitat de catre un… politist. Anchetatorii il acuza acum ca, la acel eveniment, ar fi incercat sa obtina detalii legate de incatusarea lui Pisapia si ca ar fi intervenit pentru asta pe langa un personaj influent din Politie. Lucrurile insa au fost lamurite de Colin in fata procurorilor: “Pisapia era prietenul meu si nu imi era indiferent daca el pateste ceva sau nu. Ma ingrijoram pentru el!

Presati parca sa destructureze o “retea” care nici nu exista in realitate, in 28 martie, politistii de la OCRTIS il aresteaza si pe Colin. (Moment anuntat in premiera de Cancan la acea data) OCRTIS este serviciul de combatere a traficului de droguri, iar pentru anihilarea lui Frank au actionat 16 politisti. Motivul era ca sotul romancei fusese in Legiunea straina si ca ar putea opune rezistenta.

El a fost retinut in fata bancii Societe Generale, unde astepta sa scoata dintr-o cutie de valori suma de 4700 de euro. Mai tarziu, in valva creata de arestarea lui, politistii au percheztionat si cutia de valori a lui Colin unde – noteaza ei intr-un raport – ar fi gasit 98.000 de euro. De fapt, francezul acuza Politia ca in acea cutie detinea 350.000 de euro si ca diferenta i-ar fi fost furata! Si n-ar fi fost deposedat doar de bani, ci – pretinde el – si de un ceas Rolex Date Juste din otel, care valora 7.000 de euro.

Intre timp, Colin a fost transferat in penitenciarul Lyunes , iar generalul dominican si adjunctul sau (care au coordonat arestarile) au fost demisi. Pe de alta parte, 39 din cei 40 de militari care fusesera retinuti pentru “complicitate” cu presupusii traficanti au fost lasati liberi.

Avocatul David Olivier Kaminski, cel care il apara pe Colin, a marturisit, in exclusivitate, pentru Cancan.ro ca Justitia nu are probe ale vinovatiei clientului sau!
Avocatul David Olivier Kaminski, cel care il apara pe Colin, a marturisit, in exclusivitate, pentru Cancan.ro ca Justitia nu are probe ale vinovatiei clientului sau!

Mai mult, in casa adjunctului aeroportului din Republica Dominicana (cel care ordonase retinerile) s-au gasit 6.000.000 impartiti in euro si dolari, iar, in portbagajul masinii lui, politistii locali au descoperit cadavrul unui tanar care era cunoscut ca asasin la comanda.

Despre acesta se banuieste ca l-ar fi lichidat, inainte sa fie ucis la randul sau, pe chimistul care putea sa depuna una dintre marturiile-cheie in acest caz!

Unul dintre aparatorii lui Frank Colin, avocatul David Olivier Kaminski din Baroul Paris este convins ca Frank va fi eliberat curand din lipsa de probe. “Va spun cu mana pe inima ca nu exista nicio dovada a vinovatiei clientului meu”, a afirmat in exclusivitate pentru Cancan.ro avocatul francez Kaminski.

Adrian Nicolae

Ramaneti pe Cancan.ro si veti afla, in exclusivitate, noi detalii halucinante despre aceasta poveste desprinsa parca din filmele cu mafioti!

 

banner

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Diagnosticul de cancer al prințesei Kate Middleton: Meghan și Harry pun sare pe rana regală?
Diagnosticul de cancer al prințesei Kate Middleton: Meghan și Harry pun sare pe rana regală?
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii au înnebunit când au văzut-o
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Fiica lui Țiriac, APARIȚIE RARĂ în COSTUM DE BAIE! Avem imaginile: „M-am îndrăgostit”
Fiica lui Țiriac, APARIȚIE RARĂ în COSTUM DE BAIE! Avem imaginile: „M-am îndrăgostit”
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Actorul român care s-a însurat de nouă ori după ce a împlinit 50 de ani. Prima soție a avut 17 ani
Actorul român care s-a însurat de nouă ori după ce a împlinit 50 de ani....
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Adevărul despre despărțirea dintre Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu: ,,N-am putut să mă ridic din pat”. Cum l-a afectat pe artist procedura secretă și când a avut loc, de fapt, separarea celor doi
Adevărul despre despărțirea dintre Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu: ,,N-am putut să mă ridic din...
Pensiile din luna mai intră înainte de Sărbătorile de Paște! Premierul Marcel Ciolacu a făcut anunțul chiar în ședința de guvern
Pensiile din luna mai intră înainte de Sărbătorile de Paște! Premierul Marcel Ciolacu a făcut...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în familie. „Niciodată nu a ținut de note sau copiii să fie olimpici.”
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea:
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea: "Nu mai vreau să...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Cele mai ieftine Smart TV-uri la Altex, eMag și Flanco. Prețuri pentru toate buzunarele
Cele mai ieftine Smart TV-uri la Altex, eMag și Flanco. Prețuri pentru toate buzunarele
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Planta plină de vitamine pe care românii evită să o consume din cauza aspectului ei. E bună pentru cei cu diabet sau probleme de digestie
Planta plină de vitamine pe care românii evită să o consume din cauza aspectului ei....
Schimbare majoră în viața acestor trei zodii! De la 1 Mai, nimic nu va mai fi la fel pentru ele
Schimbare majoră în viața acestor trei zodii! De la 1 Mai, nimic nu va mai...
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
Scandal uriaș în showbizul românesc. Protagoniști, Smiley, Damian Drăghici și Dinu Maxer
Scandal uriaș în showbizul românesc. Protagoniști, Smiley, Damian Drăghici și Dinu Maxer
3 zodii care nu își vor cere NICIODATĂ iertare. Nu aștepta scuze de la acești nativi!
3 zodii care nu își vor cere NICIODATĂ iertare. Nu aștepta scuze de la acești...
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de ziua ei de naștere
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
Carmen Rusu, soția lui Vali Vijelie, a spus adevărul despre manelist: „Stau cu el pentru confortul financiar”. Ce părere are despre presupusa amantă a artistului
Carmen Rusu, soția lui Vali Vijelie, a spus adevărul despre manelist: „Stau cu el pentru...
Ce documente importante ascunde arhiva de la Vatican. Acestea sunt marile secrete ale Bisericii Catolice
Ce documente importante ascunde arhiva de la Vatican. Acestea sunt marile secrete ale Bisericii Catolice
Păcatul mare pe care-l comit unii preoți. De ce să nu mergi niciodată la un duhovnic care “deschide cartea”
Păcatul mare pe care-l comit unii preoți. De ce să nu mergi niciodată la un...