Acasă » Știri » Cancan.Ro l-a filmat inainte sa se discute arestarea sa. A mancat singur intr-un restaurant! Ioan Oltean a refuzat sa …

Cancan.Ro l-a filmat inainte sa se discute arestarea sa. A mancat singur intr-un restaurant! Ioan Oltean a refuzat sa …

De: Cancan 10/12/2015 | 18:16

Ioan Oltean este urmarit penal pentru trafic de influenta si complicitate la abuz in serviciu. Politicianul a fost filmat pas cu pas de CANCAN.ro inainte ca sedinta de judecata in care se ia in discutie cererea DNA privind arestarea sa.

Deputatul PNL a fost fotografiat de catre paparazzii CANCAN.ro in timpul liber. Singur si speriat, dupa cum se poate vedea in imagini, parlamentarul a luat pranzul la pachet, dupa care s-a dus acasa, iar mai tarziu s-a dus la Curtea Suprema, unde a inceput sedinta de judecata.

Filmul zilei de astazi:

Ora 22:28 Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, joi seară, cererea procurorilor DNA de arestare preventiva a deputatului PNL Ioan Oltean si a decis ca acesta sa fie cercetat sub control judiciar.

Ora 21.50 Procurorii au citit  in sala de judecata referatul prin care solicita arestarea preventiva. Astfel, din dovezile anchetatorilor reise ca preotul din Chitila care l-ar fi denuntat pe Ioan Oltean le-a povestit procurorilor DNA ca a participat la diverse petreceri ale celor din conducerea ANRP, unde acestia se imbatau si vorbeau de miliardele de euro care au disparut in anii 2009 – 2011.

Ora 18:00. Curtea Suprema a inceput sedinta de judecata in care se ia in calcul cererea DNA privind arestarea deputatului Ioan Oltean. Parlamentarul, care participa la sedinta, poate fi arestat dupa ce, miercuri, a ramas fara imunitate. Cand a ajuns la sediul instantei, Oltean a refuzat sa dea declaratii jurnalistilor.

Ora 15:33 Ioan Oltean iese din nou din casa, fara geaca, si se urca in masina. Politicianul a mers din nou la acelasi restaurant, de unde a iesit foarte repede cu niste acte in mana pe care le uitase acolo, dupa care pleaca acasa.

Ioan Oltean

Ioan Oltean

Ora 15:21 Politicianul ajunge acasa, care este in apropierea restaurantului Il Destino.

Ioan Oltean

Ora 15:14 Parlamentarul a iesit din restaurant tot singur si se urca in masina sa. Ioan Oltean a comandat mancare la pachet.

Ioan Oltean

Ioan Oltean

Ora 14:12 Ajunge la restaurantul Il Destino, unde a mancat singur la o masa de sase persoane.

Ioan Oltean

Le-a dat explicatii colegilor

Oltean este acuzat de procurorii DNA ca a primit 600.000 de euro de la Mihai Rotaru, actionar la CS Universitatea Craiova, in incinta unei parohii, pentru a interveni in favoarea sa la ANRP. Oltean ar fi intervenit la fosta sefa a ANRP Crinuţa Dumitrean, astfel ca Rotaru a obtinut o despagubire de aproape 109 milioane de lei pentru un teren care, potrivit procurorilor, a fost supraevaluat cu peste 87 de milioane de lei.

Ioan Oltean a precizat in fata colegilor ca este regretabila postura in care a ajuns, dupa 25 de ani de munca. In discursul pe care l-a susţinut in Parlament, Ioan Oltean a tinut sa spuna ca cererea pentru arestarea sa este neintemeiata.

Ioan Oltean a apelat la serviciile sefului IJP Bistrita pentru a da de urma unui postac
Ioan Oltean a apelat la serviciile sefului IJP Bistrita pentru a da de urma unui postac

„Este regretabil ca dupa 25 de ani de munca politica, de membru al Camerei Deputatilor, de vicepresedinte al Camerei, sa vin in asemenea postura. Va cer scuze pentru aceasta stare de fapt. Viata ofera si asemenea situatii si este important sa fii demn. Interventia mea nu se doreste a fi o pledoarie in favoarea nevinovatiei. Acest lucru il voi face in fata instantei de judecata. O asemenea masura exceptionala nu este in interesul cauzei, justitiei si dreptatii Am sa fac o scurta trecere in revista a starii de fapt.

Evenimentele sunt intr-un conflict cu democratia, cu statul de drept, cu o justitie dreapta. Am sustinut statul de drept. Am sustinut fara nicio retinere justitia. Am cazut de acord cu procurorii DNA ca merg la sediu dupa ce ajung cu primul avion din Bistrita. M-au intrebat daca am masina sau daca sa vina dansii sa ma ia. La coborare am fost luat cu mandat, in mod abuziv pentru ca eram in drum spre DNA.

Mi s-a explicat ca pentru rapiditate si pentru ca este trafic. Mi s-a cerut sa semnez un proces verbal la 10 minute dupa (ce i s-a adus la cunostinta ca este suspect – n.r.) in care eram inculpat. Ce sta la baza dosarului penal al carei parte sunt? Un denunt al unui preot din Chitila, dat in timp ce era incarcerat, pedeapsa pentru coruptie”, a spus Oltean.

Ioan Oltean, suspect de mita

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a avizat favorabil, miercuri, 2 decembrie, cu 14 voturi ”pentru”, patru ”impotriva” si trei abtineri cererea DNA de arestare preventiva a deputatului PNL Ioan Oltean, urmarit penal pentru trafic de influenta si complicitate la abuz in serviciu.

Parlamentarul liberal a precizat, la finalul audierii, ca este nevinovat si ca a prezentat probe in acest sens, afirmand ca nu a fost niciodata in localitatea Chitila sau in biserica in care se presupune ca a luat mita si ca nu-l cunoaste pe denuntator, parintele Alexandrescu.

Mihai Rotaru, Crinuta Dumitrean (fosta sefa ANRP), Sergiu Diacomatu, Rodica Constantinovici, Lacrămioara Alexandru si Sergiu Negurici, au fost, initial, retinuti, de catre de procurorii anticoruptie, in dosarul privind despagubirea ilegala acordata de ANRP lui Mihai Rotaru. Curtea Suprema a hotarat pe 28 noiembrie ca cei sase sa se intoarca dupa gratii. Decizia poate fi contestata tot la ICCJ.

Mihai Rotaru, actionar al CS Universitatea Craiova, este acuzat de cumparare de influenta si complicitate la abuz in serviciu, fiind suspectat ca i-a dat 600.000 de euro mita deputatului Ioan Oltean, pentru a-si exercita influenta asupra fostei preşedinte a ANRP, Crinuta Dumitrean, pentru urgentarea si aprobarea unei despagubiri. Rotaru a obtinut, in 17 iunie 2010, de la Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP, o despagubire de aproape 109 milioane de lei pentru un teren din Piteşti, care ar fi fost supraevaluat cu peste 87 de milioane de lei.

Din comisie au facut parte Crinuta Dumitrean, care era si presedintele ANRP, Sergiu Diacomatu, vicepresedinte al autoritatii, Rodica Constantinovici si Lacramioara Alexandru, acuzaţi de abuz in serviciu. Evaluatorul Sergiu Negurici este acuzat de complicitate la abuz in serviciu pentru supraevaluarea terenului. Procurorii aratau in referatul cu propunere de arestare ca Ioan Oltean era „ca un sef” pentru fostul presedinte al ANRP Crinuta Dumitrean si ca era de notorietate in randul functionarilor publici ca Mihai Rotaru beneficia de despagubiri generoase si prompte urmare acestei relatii, in vreme ce mii de dosare erau tinute in asteptare.

Ioan Oltean, scandal sexual cu Crinuta Dumitrean

Deputatul PNL Ioan Oltean si Crinuţa Dumitrean au fost fotografiati in biroul sefei ANRP, in ipostaze indecente. Pozele au fost atasate la dosarul trimis de procurori la Parlament, odata cu cererea de avizare a reţinerii si arestarii preventive a lui Ioan Oltean, dar si judecatorilor care au decis arestarea preventiva a Crinutei Dumitrean.

Crinuta Dumitrean

„In dosarul care a fost pus la dispozitia Comisiei Juridice nu exista aceste fotografii despre care se face vorbire. Pozele exista, dar nu sunt poze care sa fie defaimătoare. Nu sunt fotografii care sa fie folosite in a se dovedi existenta unor fapte de coruptie”, a spus Ioan Oltean, la Romania TV.

Larisa Ciuta

banner

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Cât costă un kilogram din primele CĂPȘUNI româneşti, apărute deja în pieţe. Nu sunt chiar pentru orice buzunar
Cât costă un kilogram din primele CĂPȘUNI româneşti, apărute deja în pieţe. Nu sunt chiar...
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42 de ani!
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42...
AȘA ARATĂ iubita unui milionar român! La doar 27 de ani e plin de bani și s-a lăsat de sport
AȘA ARATĂ iubita unui milionar român! La doar 27 de ani e plin de bani...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Marilu Dobrescu rupe tăcerea despre „procedura secretă”. Dezvăluirile făcute au șocat o întreagă țară: „Cu fiecare injecție pe care ți-o faci, ai un strop de speranță”
Marilu Dobrescu rupe tăcerea despre „procedura secretă”. Dezvăluirile făcute au șocat o întreagă țară: „Cu...
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce...
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Ce ar face Adrian Minune dacă ar afla că fiica lui este înșelată de soț: „I-aș spune...”. Secretele pe care le are Karmen față de tatăl ei
Ce ar face Adrian Minune dacă ar afla că fiica lui este înșelată de soț:...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre ei doi: „Virginia, chiar nu mă șochează nimic în lumea asta, crede-mă.”
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape...
Modelul de Sandero cu care Dacia ar da o lovitură uriașă pe piața auto europeană. Mulți șoferi și-ar dori să conducă o astfel de mașină
Modelul de Sandero cu care Dacia ar da o lovitură uriașă pe piața auto europeană....
Stațiunea din România care strălucește în fiecare an. Turiștii se bat pe rezervări, e o adevărată comoară naturală și are beneficii uimitoare pentru sănătate
Stațiunea din România care strălucește în fiecare an. Turiștii se bat pe rezervări, e o...
Legea se aplică deja în toată România. Este informația momentului pentru toți românii
Legea se aplică deja în toată România. Este informația momentului pentru toți românii
Bănică Jr şi Lavinia Pîrva, anunț neașteptat după 7 ani de relaţie: Am considerat că adevărul o să iasă la iveală!
Bănică Jr şi Lavinia Pîrva, anunț neașteptat după 7 ani de relaţie: Am considerat că...
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Cum să faci 1 milion de euro în 5 ani! Discuție cu analistul financiar Iancu Guda
Cum să faci 1 milion de euro în 5 ani! Discuție cu analistul financiar Iancu...
Smoothie poate crește riscul de DIABET, avertizează medicii nutriționiști. Care sunt alternativele
Smoothie poate crește riscul de DIABET, avertizează medicii nutriționiști. Care sunt alternativele
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"A vrut să experimenteze pe copil". Un tată și-a lăsat bebelușul să moară de foame...
Monica Tatoiu, cel mai șocant diagnostic: cancer mamar. Cum a reacționat vedeta: „Nu mi-e frică de moarte”
Monica Tatoiu, cel mai șocant diagnostic: cancer mamar. Cum a reacționat vedeta: „Nu mi-e frică...
Mesajul astrelor pentru zodii, 20 aprilie 2024. Veste bună pentru Fecioară și Balanță
Mesajul astrelor pentru zodii, 20 aprilie 2024. Veste bună pentru Fecioară și Balanță
Cristina Demetrescu anunță noroc mare și schimbări pentru 5 zodii. Vine o perioadă neașteptată peste acești nativi până la sfârșitul lui aprilie
Cristina Demetrescu anunță noroc mare și schimbări pentru 5 zodii. Vine o perioadă neașteptată peste...